Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2020. 09. 23.

Az amerikaiak szerint Irán az év végére képes lesz nukleáris fegyvert előállítani

2020. 09. 23.

A több ezer nukleáris robbanófejjel rendelkező Egyesült Államok egyre inkább fél attól, hogy Irán is képes lesz az év végére hasonló fegyvert előállítani.

Vasárnap egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő elmondta, hogy az Egyesült Államok több tucat olyan személy ellen vezetett be szankciókat akik érintettek Irán nukleáris és rakéta programjában.

A tisztviselő a Reuters számára elmondta, hogy Iránnak elég nukleáris anyaga van ahhoz, hogy az év végére fegyvert gyártson belőle. Ezen kívül attól is tartanak, hogy Teherán a hosszú hatótávolságú rakéták terén együttműködik az atom fegyverekkel már rendelkező Észak-Koreával.

A jelenlegi szankciók bevezetésére egyidőben került sor azzal, hogy Donald Trump elnök megpróbálja elszigetelni Irán befolyását az Öböl térségben. Ezt a célt szolgálja az is, hogy rátették az Egyesült Arab Emirátusokat és Bahreint az Izraellel való kapcsolatok rendezésére. Ezen kívül az Egyesült Államok szankciókat vezet be mindenki ellen, aki fegyvert ad el Irán számára.

A Trump kormány tehát mindent megtesz az iráni atomprogram visszaszorítására, hiszen a térségben lévő szövetségesük Izrael érdekeit ez szolgálja. És az se az első eset lenne, ha az amerikai kormányzatot irányító cionista lobbi háborút indítana ennek érdekében.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑