Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2015. 12. 02.

Az Anonymous egy amerikai céget vádol az Iszlám Állam támogatásával

2015. 12. 02.

Az Anonymous hackercsoport azzal vádolt meg egy feltörekvő szilícium-völgyi internetes céget, hogy oltalmazza az Iszlám Állam (IÁ) hírhedt terrorszervezet honlapjait a számítógépes támadásoktól – írja a Daily Mail című brit napilap internetes felületén.

Az Anonymous két hete, a 130 halálos áldozatot követő párizsi terrortámadások után indított “háborút” az Iszlám Állam ellen, és most azt állítja, hogy a CloudFlare nevű kaliforniai vállalat olyan szolgáltatásokat nyújt az IÁ-nak, amelyek megvédik honlapjait a hackertámadásoktól. Amikor az Anonymous megpróbálja kiiktatni a terrorszervezet propagandáját ontó webes felületeket, azzal szembesül, hogy képtelen erre a CloudFlare biztosította védelem miatt.

Az Anonymous szerint az amerikai cég az Iszlám Állam 40 honlapjának ad védelmet, közülük 37 tisztán a szervezet propagandacéljait szolgálja. “Ismét fény derült arra, hogy a CloudFlare szolgáltatásokat nyújt az Iszlám Állam-barát honlapoknak. Ez szégyen” – hangsúlyozta a hackercsoport.

A szóban forgó vállalat mintegy négymillió felhasználónak nyújt szolgáltatásokat, amelyek felgyorsítják honlapjaik letöltését, és védelmet nyújtanak a kibertámadások ellen.

Matthew Prince, a CloudFlare társalapítója és igazgatója azt mondta, hogy a hackercsoport állításai gyerekes “kávéházi okoskodások” csupán, amelyeket nem érdemes komolyan venni, és cégének nem származna semmi haszna a terrorcsoport támogatásából. Prince felhívta a figyelmet arra, hogy az Anonymous is használja a cég szolgáltatásait egyes webes felületein, noha némely hatóságok nyomást gyakorolnak a vállalatra, hogy állítsa le őket. A vállalat igazgatója megjegyezte, amennyiben a szövetségi nyomozóhatóságok felkeresnék San Franciscó-i irodáját, együttműködnének velük, és inkább meghallgatnák a külügyminisztérium vagy az amerikai kormány javaslatait, mint egy névtelen Twitter-felhasználóét.

Az Anonymus egy 18. századi nagy-britanniai összeesküvőt, Guy Fawkest választotta szimbólumává. A nemzetközi hackercsoport 2004-ben alakult a világháló cenzúrája ellen, és azóta több látványos kibertámadást is végrehajtott kormányzati intézmények ellen.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑