Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2017. 09. 26.

Az arab tavasz “keresztapja” is részt vett a kurd népszavazáson (videó)

2017. 09. 26.

Több izraeli és európai cionista vett részt a tegnap tartott kurd népszavazáson, köztük  volt az arab tavasz keresztapjaként aposztrofált francia-zsidó családból származó Bernard-Henry Lévy.

Ahol Lévy megjelenik ott valami készül, ott biztosan olyan dolog fog történni  ami előbb vagy utóbb háborúhoz vezet.

Lévy az arab tavasz kitörése óta nyíltan támogatta  a fegyveres csoportokat, de csak  azokban az országokban amik palesztin párti vagyis cionista ellenes külpolitikát folytattak. A szaúdi és bahreini diktatúrák ellen tüntetőkkel nem szimpatizált.

Lévy több arab országban járt. Szudánban hónapokkal a kettészakadás előtt jelent meg támogatva Dél-Szudán függetlenségét. Utána Boszniába utazott, majd Egyiptomba ahol az Muszlim Testvériség szimpatizánsai vonultak utcára, hogy megdöntjek Mubarak elnök rendszerét.

Ezek után Líbiába és Szíriába  utazott  ahol iszlamista fegyveresekkel folytatott tárgyalásokat. Majd pár héttel később Ukrajnában bukkant fel ahol szintén tüntetések kezdődtek.

Lévyt 2011-ben izraeli köztársasági elnöknek is jelölték.

A kurd függetlenséget egyetlen térségbeli ország és nemzetközi nagyhatalom sem támogatja kivétel Izrael aminek érdekében áll a Közel-Kelet kis országokra való felosztása.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑