Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Geopolitika

2015. 09. 27.

Az Egyesült Államok aggódik Oroszország szíriai beavatkozása miatt

2015. 09. 27.

Keith Preston az AttacktheSystem.com főszerkesztője és igazgatója szerint az Barack Obama USA elnökének adminisztrációja aggódik a növekvő orosz katonai jelenlét miatt Szíriában, ami segít legyőzni az olyan terrorista csoportokat, mint a Daesh-t (Iszlám Állam).

” Oroszország sokkal aktívabb szerepet vállal a Szíriában kialakult helyzetben, ami úgy látszik kiakasztotta a mérlegeket”-mondta Preston.

“Az Egyesült Államok és Oroszország teljes mértékben különböző érdekeket képvisel Szíriában és most, hogy Oroszország kezd egyre növekvő szerepet vállalni és egyre nagyobb önbizalommal vesz részt a Közel-Keleten, emiatt úgy látszik az USA egyre aggódóbb lesz.”-folytatta Preston a Press TV-nek adott interjújában.

 Amerikai tisztviselők azt vallják, hogy Oroszország elindított egy hullámot, amiben megnöveli a hadseregének létszámát Szíriában.

 Azt állítják, hogy Oroszország több száz katonát küldött harci repülőgépek, tüzérségi egységek és más hadászati eszközök mellett a Szíriában található Latakkia nyugati tartományában lévő repülőtérre.

A kitelepítés aggodalmakat okozott Washingtonban, hogy szerintük Moszkva katonai előőrsöt létesít az arab nemzetben, amivel megerősíti a Bashar Al-Assad vezette kormányt.

Szombaton John Kerry azt állította miután találkozott Mohammad Javad Zafarival Irán külügyminiszterével az ENSZ nagygyűlésén, lehetőséget látott arra, hogy véget vessenek a Szíriában zajló háborúnak.

Nyugati tisztviselők szerint Kerry egy új kezdeményezést szeretne egy politikai megoldásra Szíriában, a menekült krízis fényében, ami elárasztotta Európát.

Preston mindamellett képtelenségnek nevezte Kerry kommentjét arról, hogy politikai megoldást találjon Szíriában.

Nincs még egy olyan nép a földön, amelyik többet tett, mint az Egyesült Államok hogy szítsa a nyugtalanságot és a háborúkat a Közel-Keleten az elmúlt évtizedekben.

Az Egyesült Államok tulajdonképpen segédkezett abban, hogy Szíriában háború törjön ki, azzal hogy azokat a lázadókat fegyverezte, akik az egész zavargást kezdték.

Szíria 2011 óta van halálos nyugtalanságban. Jelentések szerint az USA és a régióban található szövetségesei különösen Katar, Szaúd-Arábia és Törökország támogatják a militánsok működését az országban.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑