Cadmus fordítás Cadmus
Tunézia

2020. 06. 04.

Az Egyesült Államok csapatokat küldene Tunéziába

2020. 06. 04.

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy csapatokat küldenek Tunéziába az ún. ,,orosz fenyegetés,, elhárítására. Ezt az Egyesült Államok Afrikai Parancsnoksága (AFRICOM) jelentette be szombaton. Az üggyel kapcsolatban már voltak megbeszélések az AFRICOM parancsnoka Stephen Townsend tábornok és Imed Hazgui tunéziai védelmi miniszter között.

Az amerikai tábornok szerint aggodalomra ad okot, hogy Oroszország egyre aktívabban vesz részt a líbiai konfliktusban. Elmondása szerint e miatt közös biztonsági megoldásokat dolgoznak ki Tunéziával. Ezzel kapcsolatban pedig felvetődött az amerikai részről egy biztonsági támogató dandár Tunéziában telepítése.

Townsend tábornok szerint Tunézia a példája annak, hogy az Egyesült Államok támogatja afrikai szövetségeseit a biztonság és a fejlődés terén. Éppen ezért szerinte az Egyesült Államoknak és Tunéziának közös céljai vannak.

Az AFRICOM helyettes parancsnoka szerint Oroszország ugyanolyan jellegű beavatkozásra készül Líbiában, mint korábban Ukrajnában és Szíriában. Szerinte ezzel Oroszország megsérti ezen országok önrendelkezését.

Természetesen az amerikai tábornok arról nem beszélt, hogy mi van azoknak az országoknak az önrendelkezésével, melyeket az Egyesült Államok hadereje megszállt, melyek lakosságát gyilkolta, és melyekben bábkormányokat állított fel.

Az általa éppen felsorolt országokban az amerikai kormány súlyosan beavatkozott az adott népek belügyeibe. Itt csak az Ukrajnában kirobbantott ,,forradalmat,, és az amerikaiak által felállított ukrán bábkormányt kell megemlíteni. És akkor még nem is beszéltünk Szíriáról és Irakról, ahol az Egyesült Államok évek óta terrorista szervezeteket támogat az adott kormányok megdöntése céljából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑