Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 04. 28.

Az Egyesült Államok ezúttal Irakban fegyverzi fel az Iszlám Állam terroristáit

2020. 04. 28.

Az iraki Anbar kormányzóság egyik magas rangú tisztviselője szerint az utóbbi időszakban megnövekedett az Iszlám Állam terroristáinak jelenléte a kormányzóság azon térségében, melyet az amerikai csapatok ellenőriznek.

A tisztviselő szerint ez a terület vált a terroristák rejtekhelyévé és ezzel egyidejűleg az amerikaiak fegyverekkel és logisztikai felszereléssel is ellátják az Iszlám Állam tagjait.

Qusai Al-Anbari, a Badr Mozgalom vezetője Anbar kormányzóságban és arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok számos terroristát szállít át Szíriából Irakba, pontosabban a nyugati sivatagos Anbar kormányzóságba. Az ide érkező terroristák viszont veszélyt jelentenek a térségben lakó iraki polgárokra.

A politikus szerint az Egyesült Államok és a NATO, valamint a térségben lévő wahabita szövetségeseik folyamatosan táplálják a káoszt Irakban és eközben folytatják Irak és Szíria egyes területeinek megszállását mégpedig a ,,terrorizmus elleni harcra,, hivatkozva.

Már márciusban is érkeztek jelentések arról, hogy az Iszlám Állam terroristái az iraki Anbar kormányzóság területén gyülekeznek. A Szíriából folyamatosan érkező iszlamista fegyvereseket pedig az Egyesült Államok támogatja. Ehhez a támogatáshoz az is hozzá tartozik, hogy a terroristákat az amerikai légierő helikopterei szállítják át Szíriából Irakba.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (fort-russ.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑