Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2020. 04. 14.

Az Egyesült Államok rendszeresen megsérti Jemen szuverenitását

2020. 04. 14.

Az Egyesült Államok és Nagy Britannia rendszeresen megsértik Jemen szuverenitását az ország déli és keleti részén, mégpedig ,,az iráni fegyvercsempészés megakadályozására,, hivatkozva.

Az Egyesült Államok csütörtökön azzal indokolta számos jemeni kikötő illegális használatát, hogy így próbálják megakadályozni azt, hogy az ,,Iráni Forradalmi Gárda fegyvereket csempésszen,, a térségben. Az amerikai kormány szerint ugyanis az iráni fegyveres testület csempész tevékenységet folytat a térségben, azonban ezzel kapcsolatos bizonyítékokat a mai napig nem tudtak bemutatni.

Az amerikai pénzügyminisztérium 15 millió dollárt ajánlott fel annak, aki bármiféle információval tud szolgálni az ilyen jellegű csempész tevékenységgel kapcsolatban. Az azonban érdekes, hogy a nyugati államok által Szaúd Arábia számára küldött tiltott fegyvereket és kazettás bombákat valahogy nem kísérte ekkora figyelem.

A bejelentést követő órákban amerikai csapatok szálltak partra a jemeni Ras Al-Arah térségében, valamint Al-Shhir kikötőjében, mellyel megsértették Jemen szuverenitását, hiszen a jemeni kormány nem adott engedélyt ezekre a műveletekre.

A brit csapatok pedig Aden kormányzóság területén Al-Alam és Al-Arish térségében szálltak partra.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑