Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 08. 21.

Az Egyesült Királyság a keresztények védelméről beszél, miközben a terroristákat fegyverekkel támogatja Szíriában

2019. 08. 21.

A Szíriai Arab Hadsereg a napokban szabadította fel azokat keresztény falvakat, melyek Hama kormányzóságban találhatóak és Idleb kormányzósággal határosak. A falvak korábban az Al-Kaida és más iszlamista csoportok megszállása alatt voltak.

Ezekben a falvakban pedig korábban azok a terrorista szervezetek gyilkolták a szíriai keresztényeket akiket a nyugati államok fegyverzetek fel szíriai kormány ellen. A szíriai nép azonban már rég óta híres a sokszínű kultúrájáról és a vallások békés egymás mellett éléséről. Ez pedig mind része a szíriai önazonosságnak és a hazafias érzésnek. Szerencsére a nyugat által támogatott terroristáknak ezt azóta se sikerült megtörniük.

A ,,The Wall will Fall,, híroldal külön foglalkozott az Egyesült Királyság kormánya által tett kijelentésekről a szíriai keresztényekkel kapcsolatban. A brit kormányzat képviselői a keresztények védelméről beszélnek és azt is többször kijelentették, hogy a ,,kereszténység a legjobban üldözött vallás a térségben,,. Ezt Jeremy Hunt korábbi brit külügyminiszter is hangoztatta aki a jelenlegi brit miniszterelnökkel Boris Johnsonnal versengett a Konzervatív Párt vezető tisztségéért.

Peter Ford, aki korábban Nagy Britannia nagykövete volt Damaszkuszban egyenesen ,,középkorinak,, nevezte azt, ahogyan az iszlamista szélsőségesek a helyi keresztényekkel bánnak. Igen, valóban középkori és barbár cselekedet volt az amikor a terroristák a keresztény falvakat gránátvetőkkel lőtték Idlib kormányzóságban. A híroldal szerint azonban ezek a kijelentések képmutatásnak tűnnek a brit politikusok szájából, hiszen a brit kormány is részt vett a terroristák felfegyverzésében Szíriában.

A szíriai keresztény közösségek pedig már a konfliktus kezdete óta, 2011-től kezdve az iszlamista szélsőségesek célpontjai voltak. Ebben a támadásban azonban a nyugati államok is részt vettek, hiszen ,,mérsékelt ellenzékként,, bemutatva támogatták a terrorista csoportokat Szíriában.

Peter Ford brit nagykövet és brit egyházi vezetők többször is elutaztak Szíriába, azonban sohasem vették figyelembe a szíriai egyházi vezetők beszámolóit és véleményét a konfliktussal kapcsolatban.

,,A brit kormány nem csupán elutasította a szíriai keresztényeket, hanem próbálta őket elhallgattatni és ezért megvonták a belépési vízumot a szíriai püspököktől akik Nagy Britanniába látogattak volna.,,

Hunt és Johnson sohase emelték fel a szavukat a civilek lemészárlása ellen Al-Suqaylabiyah, Maharda falvakban, és az ellen se, hogy az Al-Kaida és más terrorista csoportok nyolc évig folyamatosan támadták a keresztény falvakat. Főleg Hama és Idlib kormányzóságokban. A brit kormány és a nyugati média pedig ez alatt folyamatosan védte a ,,mérsékelt lázadóknak,, hazudott terroristákat.

A keresztény városok férfi lakossága pedig beállt a szíriai hadseregbe, hogy harcolhasson a nyugati államok által támogatott terroristák ellen. És ahogyan már korábban is említettük a férfiak nélkül maradt falvakat a keresztény nőkből alakult önvédelmi csoportok védték. Csatlakoztak ugyanis a Népi Védelmi Erőkhöz, hogy megóvják közösségeiket a terroristák támadásaitól.

A brit kormány által fizetett és felfegyverzett terroristák azonban még így is sok keresztényt meggyilkoltak, vagy egyszerűen elüldözték őket házaikból és földjeikről. És csupán az után tudtak visszaköltözni a saját falvaikba miután a Szíriai Arab Hadsereg felszabadította azokat. A keresztények közül sokan addig is évekig menekült táborokba éltek, vagy el kellett hagyniuk az országot.

A brit kormány és más nyugati kormányok szájából tehát képmutatásnak és hazugságnak tűnik minden, a kereszténység védelmével kapcsolatos szónoklat, hiszen a Szíriai Arab Köztársaság muszlim elnöke, vagy a libanoni síita Hezbollah szervezet többet tettek a közel-keleti kereszténységért mint az amerikai kormány, vagy a nyugati kormányok együttvéve.

A nyugati államok, főként Nagy Britannia képmutatását az is jól jellemzi, hogy a háború során megtagadták a menekült státuszt és a belépő vízumot a szíriai keresztényektől, míg a néhány hónapja Nagy Britanniába érkező ,,fehér sisakos,, bűnözők és egyéb Al-Kaida közeli terroristák szinte azonnal menekült státuszt kaptak. De ez nem csoda, hiszen a Nyugatnak szüksége lehet rájuk később máshol, egy másik konfliktus során.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (thewallwillfall.org)

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑