Cadmus fordítás Cadmus
Szaúd-Arábia

2016. 07. 05.

Az egyik legfőbb iszlám szent helyen robbantottak (videó)

2016. 07. 05.

Felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő az iszlám egyik szent városában, a szaúd-arábiai Medinában, két halálos áldozata van a merényletnek – jelentette hétfőn az al-Arabíja szaúdi tulajdonú pánarab hírtelevízió.

A merénylő Mohamed próféta mecsetje közelében, a biztonsági erők egyik épülete mellett hozta működésbe robbanószerkezetét, amikor a biztonságiak befejezték egész napos böjtjüket, amelyet a ramadán, a muzulmán böjti hónap követel meg.

ujabb robbnatá szaud medina biztonsági épület

A közösségi oldalakra feltöltött képeken magasba szálló, sűrű fekete füst látható. A támadásban – a merénylő mellett –  két biztonsági halt meg.

A medinai támadás előtt röviddel a szunnita királyság jelentős számú síita muszlim kisebbségének otthont adó al-Katif városát két robbanás rázta meg, az al-Arabíja szerint két öngyilkos merénylő robbantott ugyancsak egy mecset mellett, a támadásnak azonban a merénylők mellett nincsenek más áldozatai.

Szemtanúk beszámolói szerint először egy, a közelben mellett parkoló gépkocsi robbant fel, amit egy másik robbanás követett.  A világhálóra egy megégett, leszakadt lábról készült képeket töltöttek fel. A testrészt a merénylőknek tulajdonítják.

Hétfő reggel Dzsidda vörös-tengeri kikötővárosban követtek el öngyilkos merényletet az amerikai konzulátus épületével szemben. A támadásnak nem voltak halálos áldozatai, a biztonsági erők két tagja könnyebben megsebesült.

Orientalista.hu – Hirado.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑