Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2021. 03. 12.

Az egyiptomi elnökkel találkozott a francia hírszerzés főigazgatója

2021. 03. 12.

Abdel Fattal Al-Sisi egyiptomi államfő szerdán Kairóban fogadta Bernard Émié-t, a francia hírszerző szolgálat főigazgatóját. A megbeszélés fő témája az Egyiptom és Franciaország között lévő katonai és biztonsági együttműködés volt.

A találkozón jelen volt Abbas Kamel, az egyiptomi hírszerző szolgálat igazgatója is.

Az egyiptomi államfő vendégének elmondta, hogy hazája számára fontos a stratégiai együttműködés megerősítése Franciaországgal számos területen. Al-Sisi elnök ezen kívül személyes jókívánságait küldte Macron francia elnöknek.

Émié francia hírszerzési igazgató Al-Sisi elnöknek elmondta, hogy Franciaország os az Egyiptommal való szoros együttműködésre törekszik, ugyanis számos közös érdekeltségük van a közel-keleti térségben, a Földközi tenger keleti medencéjében és Afrikában. Egyiptomnak pedig fontos szerepe van a térség biztonságának stabilitásában.

Az egyiptomi elnöki hivatal szóvivője elmondta, hogy a tárgyaló felek több témában is folytattak megbeszéléseket. Elsősorban a hírszerzési és a biztonsági téren, hiszen mindkét fél számára veszélyt jelent a nemzetközi terrorizmus és a különböző szélsőséges csoportok jelenléte. Al-Sisi egyiptomi elnök éppen ezért kijelentette, hogy komoly erőfeszítéseket tesz a szélsőséges ideológiák elleni harc terén.

A megbeszélés másik fontos témája a Líbiában kialakult helyzet és az abban való egyiptomi szerepvállalás, melyről a francia hírszerzés igazgatója elismeréssel beszélt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Daily News Egypt)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑