Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2018. 05. 19.

Az egyiptomi hadsereg több tucat terroristával végzet

2018. 05. 19.

Az egyiptomi hadsereg szóvivője Tamer Rifai ezredes hivatalosan bejelentette, hogy az egyiptomi hadsereg 19 terroristával végzett és 20 terrorizmussal gyanúsított személyt őrizetbe vett a legújabb biztonsági műveletek keretein belül a Sínai-félszigeten.

A hadsereg számos terrorista rejtekhelyet, lőszer raktárat és csempész alagutat talált és semmisített meg a félszigeten. A szóvivő bejelentése szerint ezen kívül lefoglaltak 9 gépjárművet és 15 motorkerékpárt, melyeket a terroristák használtak.

A szárazföldi alakulatokon kívül az egyiptomi légierő is kiveszi a részét a hadműveletekből és folyamatosan támadják a terroristák állásait a Síinai-félszigete és az ország más részein is. A múlt héten sikerült rajtaütniük egy olyan teherautón, melyet éppen robbanóanyaggal pakoltak fel. A teherautó Líbiából szeretett volna átkelni Egyiptom nyugati területeire.

A másik oldalon az ISIS is végre tudott hajtani támadásokat az egyiptomi hadsereg ellen. A múlt héten az ISIS-hez közel álló AMAQ hírügynökség szerint rögtönzött robbanó eszköz (IED) segítségével sikerült megsemmisíteniük az egyiptomi hadsereg egyik páncélozott járművét Rafah város környékén, a Sínai-félsziget északi részén.

A Sínai-félszigeten jelentős harcok folynak azóta, hogy az egyiptomi hadsereg február 9-én elkezdte biztonsági műveleteit a terrorista csoportok felszámolása céljából. A végső cél az ISIS még meglévő sejtjeinek felszámolása még az év végéig.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑