Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2021. 01. 07.

Az éjjel ismét Szíriát bombázta Izrael (videó)

2021. 01. 07.

A szíriai védelmi minisztérium információi szerint szerda este 23:10 órakor az izraeli hadsereg légiereje rakétákat lőtt ki Szíria déli részén található  katonai célpontokra.

– Izrael légicsapást mért szerda este több célpontra a szíriai fővárostól délre, a légvédelem több rakétát megsemmisített – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

A izraeli légierő szokásához híven ismét Libanon légterét, valamint a megszállt Golán-fennsíkot használta fel az agresszióhoz.

Egyes források arról számoltak be, hogy az izraeli hadsereg a Golán-fennsíkról az iráni Forradalmi Gárda támaszpontjait vette célba.

 

A védelmi minisztérium szerint az ország légvédeleme ez alkalommal is még a levegőben megsemmisítette a rakéták nagy részét.

Sajtóhírek szerint az utóbbi tíz napon belül ez a harmadik hasonló incidens. Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta a történteket.

Korábban Izrael több száz támadást is végrehajtott a szomszédos Szíriában a háború 2011-es kitörése óta. A háborús években az  izraeli légierő  Nuszra Front (korábban Al-Kiada) és más iszlamista terrorszervezetek hadműveleteit fedezte.

Ahogyan máskor is, az ENSZ és az Egyesült Államok most sem tiltakozott az ellen, hogy az izraeli rezsim ismét egy másik szuverén ország légterét használja fel egy harmadik ország elleni agresszióhoz.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria Insider, MTI, Russia Today)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑