Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2020. 01. 16.

Az elzavart iráni sah fia szerint Iránban hamarosan megbukik a rendszer

2020. 01. 16.

Az 1979-ben a nép által elzavart iráni sah fia Reza Pahlavi szerint az Iráni Iszlám Köztársaságban fennálló rendszer hónapokon belül megbukik. Az Amerika-barát iráni uralkodó családtól ezt már többször is hallottuk.

Az amerikai száműzetésben élő Amerika és Izrael-barát ,,koronaherceg,, szerint az Iránban novemberben történt tüntetések azokra a tiltakozásokra emlékeztetik, melyek apját 1979-ben megbuktatták.

Szerinte az ukrán utasszállító gép lelövése miatt hatalmas elégedetlenségi hullám alakult ki Iránban. Az azonban bizonyos, hogy az esetleges tiltakozó megmozdulásokat a nyugati titkosszolgálatok próbálják kihasználni, hiszen az Egyesült Államok és Izrael már 40 éve a rendszer megdöntésén fáradozik Iránban. A tavaly novemberi tiltakozás alkalmával például a MEK (Mojahedin E-Khalq) terrorszervezet tagjait használták fel erőszakos cselekmények kirobbantására.

Az iráni rendszer megdöntéséről a Hudson Institute egyik előadásán beszélt a koronaherceg, aki azt is elmondta, hogy maximálisan támogatja Donald Trump elnök Irán ellenes szankcióit és intézkedéseit.

Tehát az amerikaiak mellé áll a hazájának mondott Irán lakosságával szemben. Ez azonban nem újdonság, hiszen a Pahlavi család 1979 óta mindenhol Irán rovására cselekszik. Az iraki-iráni háború idején Szaddam Husszeint támogatták, utána pedig az Egyesült Államokkal együtt a MEK terrorszervezet segítségével próbálták megdönteni az iráni rendszert.

Pahlavi amerikai barátai előtt azt is elmondta, hogy a vallásos állammal szemben mindenféleképpen egy szekuláris demokráciát támogatna, mely alatt természetesen az amerikai típusú demokráciára gondolt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑