Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2023. 02. 10.

Az embargó ellenére Venezuela, Irak, Algéria és Örményország is küldött segítséget Szíriának

2023. 02. 10.

Washington és Brüsszel által elrendelt embargóval nem törődve számos ország azonnali humanitárius segítséget küldött a földrengést elszenvedő szíriai nép számára.

Az USA és az Európai Unió által négy éve elrendelt Szíria elleni embargó ellen számos civil szervezet köztük a Vörös Félhold is tiltakozott és az azonnali feloldását követelte. Szíria keresztény egyházi vezetői is nyilt levélben fordultak az ENSZ-hez, hogy gyakoroljon nyomást a nyugati országokra.

Venezuela  nem törödve az amerikai fenyegetéssel mentőcsapatot küldött a hétfőn  Szíriában történt földrengés áldozatainak megsegítésére.

A venezuelai segélyszállítmánnyal megrakodott repülőgép csütörtökön hajnalban szállt le a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren.

Iraki segélykonvojt küldött a födrengés sújtotta Szíriába

Az iraki kormány bejelentette, hogy segélykonvojt küld a szomszédos, földrengés sújtotta Szíriába. A konvojban található 28 olyan teherautó, melyek üzemanyagot szállítanak a katasztrófa sújtotta országba.

 

Algéria mentőcsapatot küldött Szíriába

Az észak-afrikai arab ország az elsők között küldött mentőcsapatot a földrengés sújtotta Szíria északi területére. Az algír mentőalakulat több tucat ember köztük egy 2 éves kilány életét is megmentették már.

Örményország is mentőcsapatot küldött Szíriába

Más országokhoz hasonlóan Örményország is segélyszállítmányt, technikai eszközöket és egy mentőcsapatot küldött a földrengés sújtotta Szíriába.

Az örmény egység szerdán érkezett meg Damaszkuszba.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑