Cadmus fordítás Cadmus
Szudán

2023. 08. 20.

Az Emirátusok tagadja, hogy fegyvert szállítottak Szudánba

2023. 08. 20.

Az Egyesült Arab Emirátusok kormánya tagadja, hogy fegyvert szállítottak a szudáni konfliktusban résztvevő felek számára.

Korábban ugyanis a Wall Street Journal ugandai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Emirátusok a szudáni segélyszállítmányokban fegyvereket küldött. Az ugandai hatóságok ugyanis ellenőriztek egy, a szudáni menekültek számára segélyt szállító repülőgépet, amelyen fegyvereket találtak.

Az Emirátusok külügyminisztériuma visszautasította ezt a vádaskodást és jelezte, hogy Abu Dhabi is a szudáni konfliktus mielőbbi lezárásában érdekelt.

Az Egyesült Arab Emirátusok felépített egy kórházat a Szudánnal szomszédos Csádban, ahová a konfliktus kezdete óta már 2000 tonna segélyszállítmányt küldtek. A kórház elsősorban a szudáni menekülteket látja el egészségügyi szolgáltatásokkal, valamint élelmiszerrel.

A Szudánból április óta 300 ezer ember menekült át Csádba a fegyveres konfliktus elől. Az ENSZ adatai szerint a polgárháború által sújtott országban 24 millió embernek lesz szüksége élelmiszer segélyekre.

Május óta több békéltető tárgyalás is történt Szaúd-Arábiában a szembenálló felek képviselői között, azonban eddig egyik se vezetett eredményre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Mayadeen)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑