Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 03. 16.

Az ENSZ napirendjére kerültek a kurd terrorszervezet által elkövetett kihágások

2019. 03. 16.

Az SDF, YPG és PKK  kurd fegyveres milíciák a 2017.ben megszállt Haszakah városában lévő  Al-Hol menekülttáborba erőszakkal odahurcolt civileket embertelen körülmények között tartja.

Az ENSZ napirendjére került a szíriai Haszakah városában  lévő Al-Hol menekülttáborban kurdok által elkövetett emberiség elleni büntettek és kihágások.

Januártól mostanáig a Baghúzból a menekülttáborba vezető 300 kilométeres utat megjáró gyermekek közül hatvanan  haltak meg.

A kurd fegyveresek megalázó eljárásokat alkalmaznak a menekült civilekkel szemben.

A terrorszervezet lefotózza a civileket, és lefoglalja személyi irataikat. A hidzsábot viselő nők fejkendőjét erőszakkal letépik, testi motozást végeznek rajtuk, és órákig várakoztatják őket a hidegben.

Az embertelen higiéniai körülményeket biztosító mellékhelyiségek és zuhanyzók, szakadt sátrak, lejárt szavatosságú élelmiszerek, a gyógyszerhiány és a betegellátás hiánya is a fő problémák közé tartozik.

Az embertelen körülmények miatt 100 gyermek, 10 nő és egy idős emberhalt meg. A gyermekek közül hatot a kurd fegyveresek iáltal gondatlanul vezetett járművek gázoltak halálra.

A magát Szíriai Demokratikus Erőknek nevezett kurd fegyveres csoport a szintén szíriai kurdokból verbuválódott Népi Védelmi Bizottságok-YPG, és a törökországi kurd Kurdisztáni Munkáspárt (PKK),nevű terrorszervezet közösen megszállás alatt tartják Szíria területének 28%.-át.

 A nemzetközi szervezetek élesen bírálják az SDF, YPG és a PKK eljárásait a megszállt területen, melyek között mindennapos az erőszakos sorozás, foglyul ejtés, ingatlan és vagyontárgyak elkobzása, ellenzéki politikusok és civilek elrablása, az iskolákban a terrorpropaganda terjesztése és a kisebbségekre irányuló elnyomó intézkedések zajlanak.

TRT nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑