Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Hungary Helps

2018. 12. 09.

Az etiópiai bíborossal találkozott Azbej Tristan

2018. 12. 09.

Migrációról, emberkereskedelemről és az üldözött keresztényekről beszélgetett Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár e heti etiópiai látogatása során Berhaneyesus Souraphiel bíborossal – közölte a Vatican news.

A találkozón Berhaneyesus bíboros kifejtette, hogy a legnagyobb kihívások, melyekkel Etiópiának napjainkban szembe kell nézni a migráció, az emberkereskedelem, és ezen kihívások kezelése érdekében a fiatalok taníttatásának problémája. Beszédében kitért arra is, hogy a katolikus egyház is tevékenyen részt vesz a migráció káros jelenségének feloldásában fiataloknak szervezett munkalehetőségek által, hogy így marasztalja az új generációt az országban maradásra.

“A fiatalok az elvándorlás során a halállal néznek szembe mind szárazföldön, mind a tengeren, és ha el is érik a céljukat, legyen az bármi, kiteszik magukat a veszélynek, hogy kihasználják őket. Ez nem fest túl szép képet. Az a vágyunk, hogy a fiatalok az országban maradjanak.

Ehhez számukra a saját környékükön teremtett álláslehetőségekkel próbálunk hozzájárulni, és ha még így is el kívánnak menni, felkészítjük őket, hogy tudják mire számítsanak és hogyan éljék túl”- mondta Berhaneyesus bíboros.

A másik nagy probléma, hogy az elvándorlók sokszor nincsenek tisztában a valósággal, nem tudják igazán, mi fog rájuk várni az úti céljuk végén. Ezen tudásnak hiánya nagy mértékben kiszolgáltatottá teszi őket, esetleg csalódottak is lehetnek, mikor rádöbbennek, hogy a túloldalon sem minden olyan, mint amire számítottak. A bíboros szerint ez a fajta probléma csak a megfelelő oktatással kezelhető.

A fiatal, képzett etiópiaiak visszatérnek, hogy segítsék a nemzet fejlődését.

Berhaneyesus bíboros úr a háláját is kifejezte, amiért sok etiópiai fiatalnak volt segítségére Magyarország ösztöndíj programja, akik így, hazatérésük után, nemzetük fejlődésének hathatós szolgálatába tudtak állni. Megköszönte az etióp kormánynak és Magyarország polgárainak is ezeket a lehetőségeket, mivel az oktatás létfontosságú szerepet játszik Etiópia fejlődésében.

Azbej Tristan kifejtette, hogy országunk elkötelezett az üldözött keresztények támogatásában szerte az egész világon, és hogy nagy örömére szolgált az etióp katolikus egyházzal való együttműködés.

Az államtitkár a beszélgetés végén Magyarországi látogatásra invitálta a vallási vezetőket, köztük Berhaneyesus bíborost is.

S4C.news – Varga Gergő Zoltán, Forrás és kép: Vatican News

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑