Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 05. 29.

Az EU egy évvel meghosszabbította a Szíria elleni szankciókat

2020. 05. 29.

Az Európai Unió újabb egy évvel, 2021. június 1-jéig meghosszabbította a szíriai kormányzattal és támogatóival szembeni szankciókat – közölte a tagországok kormányait tömörítő uniós tanács csütörtökön.

A Szíriával szembeni jelenleg érvényes szankciók között szerepel olajembargó, bizonyos befektetésekre vonatkozó korlátozások, a Szíriai Központi Banknak az unióban található vagyoni eszközeinek befagyasztása, exportkorlátozás azon berendezések és technológiák esetében, amelyek belső elnyomás céljára is használhatók, illetve amelyek az interneten vagy a telefonhálózaton keresztüli kommunikáció nyomon követésére, lehallgatására is szolgálhatnak.

A tájékoztatás szerint a tanács levett a szankciókkal büntetettek listájáról egy olyan céget és két személy, akik beszüntették a büntetőintézkedések hatálya alá eső tevékenységüket. További két személyt pedig azért vettek le, mert időközben elhunytak.

A módosításokat követően a szankciós listán jelenleg 273 ember és 70 szervezet szerepel. Az EU 2011-ben vezetett be szankciókat Szíria ellen.

Az amerikai és európai szankciók a a kilenc éve háborútól szenvedő szíriai embereket sújtja leginkább. Az ENSZ legutóbbi jelentése szerint a 23 milliós ország lakosságának egyharmada elmenekült kilenc millió mély szegénységben él.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑