Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2020. 03. 28.

Az EU helyett az Emirátusok küldött egészségügyi támogatást Görögországnak

2020. 03. 28.

A teljesen haszontalan Európai Unió helyett ismét egy Európán kívüli ország küldött támogatást Görögország számára a koronavírus elleni küzdelemhez.

Csütörtökön 11 tonna egészségügyi felszerelés érkezett az Athéni Nemzetközi repülőtérre, melyet az Egyesült Arab Emirátusok küldött Görögország számára és, melyet az Etihad Airways gépe szállított el.

A szállítmányban maszkok és egyéb egészségügyi védőfelszerelések, valamint fertőtlenítő szerek érkeztek, melyeket azonnal szétosztanak a görög kórházakban és azonnal fel lehet őket használni a koronavírus elleni küzdelemben.

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök személyesen köszönte meg a támogatást Mohamed Bin Zayed Al-Nahyan koronahercegnek és Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al-Nahyan nemzetbiztonsági tanácsadónak. A görög miniszterelnök köszönetet mondott az Egyesült Arab Emirátusoknak, hogy egy ilyen nehéz és veszélyes időszakban segítséget nyújtanak Görögország számára. Szerinte ez a támogatás mindenféleképpen a két ország közötti szövetséget jelképezi.

A koronavírus elleni küzdelemben az európai országok számára az utóbbi napokban, hetekben kizárólag Európán kívülről érkezett támogatás és egészségügyi segítség. Kína, Kuba és Oroszország volt az a három állam, mely segítséget nyújtott az európai államok számára ebben a veszélyes időszakban. Olaszország, Franciaország, Görögország és Szerbia számára is jelentős segély szállítmányok valamint orvos csoportok érkeztek ezekből az országokból. Az Európai Unió azonban mindeddig csöndben van és megtagadja a tagállamai számára az egészségügyi segítségnyújtást.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Greek City Times)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑