Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2020. 03. 22.

Az EU helyett Oroszország segít Olaszországnak a koronavírus elleni küzdelemben

2020. 03. 22.

Az utóbbi napokban Olaszország vált a koronavírusos megbetegedések fő gócpontjává, ahol a világjárványnak több mint 53 ezer fertőzöttje és több mint 4800 halálos áldozata van.

Éppen ezért Oroszország úgy döntött, hogy orvosokkal és egészségügyi felszereléssel segíti az olasz nép küzdelmét a világjárvány ellen. Az orosz védelmi minisztérium szombaton jelentette be, hogy egy katonai repülőgép nyolc mobil orvos csoportot küld Olaszországba. Ezen kívül mobil légfertőtlenítő rendszereket és orvosi felszerelést is szállítanak Rómába.

Vladimir Putin orosz elnök utasítására március 22-én kezdődik meg a segélyszállítmány indítása Olaszországba.

Lorenzo Guerini olasz védelmi miniszter megköszönte az Oroszország által nyújtott segítséget és kijelentette, hogy készen állnak az orosz repülőgép fogadására.

Ezt megelőzően Giuseppe Conte olasz miniszterelnök és Vladimir Putin orosz elnök telefonon egyeztetett, melynek során az orosz államfő kijelentette, hogy készen állnak további segítséget is nyújtani a koronavírussal küzdő Olaszországnak.

Az Európai Unió azonban eddig meg megtagadta a segítség nyújtása Olaszország számára. Azonban Kína és Kuba már felajánlotta a segítségét. Kína első segély szállítmánya 10 orvossal és 31 tonna felszereléssel az utóbbi napokban már meg is érkezett Rómába.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑