Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2023. 04. 25.

Az EU újabb szankciókkal vetett ki a háború és földrengés sújtotta Szíriára

2023. 04. 25.

Bírálta kedden a szíriai kormány az Európai Unió újabb szankcióit ami megnehezítik  háború és földrengés sújtotta országba érkező humanitárius segélyek eljuttatását  – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

A szíriai külügyminisztérium azt vetette az EU szemére, hogy a szankciók a többi között megnehezítik a humanitárius segélyek eljuttatását is a február 6-i földrengés sújtotta területekre is.

“A büntetőintézkedések súlyos fenyegetést jelentenek a szíriaiak életére és megélhetésére nézve” – idézte a SANA a külügyi tárca egyik munkatársát.

Az Európai Unió hétfőn 25 szíriai természetes személy és nyolc, Szíriában működő cég ellen léptetett életbe szankciókat. Brüsszel szerint a szankciónál személyek megsértették az emberi jogokat és kábítószerrel kereskednek.

Az EU bizonyítékokat nem tudod felmutatni.

Február végén az EU azt közölte, hat hónapra enyhít a Szíriára kirótt szankciókon a Törökország és Szíria egy részén pusztító, több mint 50 ezer halálos áldozattal járó földrengés miatt.

Kedden azonban a szíriai külügyminisztérium azt közölte, az intézkedésnek “semmiféle foganatja nem volt, csupán propagandának szánták”.

MTI nyomán

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑