Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 06. 01.

Az európai vízummentességre áhítozó Törökországban toboroz az Al-Kaida

2016. 06. 01.

Rendezvényeket, toborzó gyűléseket tart Törökország városaiban az Al-Kaidához köthető, Sultan Abdullhamit Han Brigád vezetősége. Teszi mindezt annak a  török kormánynak az engedélyével és támogatásával, akinek diplomatái pár héttel ezelőtt állapodott meg az Európai Unió képviselőivel a vízummentességről, amennyiben Ankara visszatartja a migránsáradatot Európától.

Dzsihádra és háborúba hívja híveit Ömer Abdullah terrorista vezér a törökországi Malatya városban tartott rendezvényen.  A főként török és szíriai türkmén tagokból szerveződött Sultan Abdullhamit Han Brigád az Al-Kaida szíriai ágának, a Nuszra Frontnak a szövetségese és a Szíriai Arab Hadsereg ellen harcolnak.

 A terrorista brigád a szír-török határ mentén aktív, és együttműködik a török titkosszolgálattal és határőrséggel.

Az elmúlt években a fegyveres utánpótlást Ankara biztosította a török brigádnak mindaddig, míg a napokban az orosz és a szíriai légierő támadásai a csempész útvonalak ellen el nem vágták a terrorszervezetet Törökországtól.

.

A közösségi oldalakon megosztott videón Ömer Abdullah a brigád vezetője állítólag egyenesen a frontról jött, hogy újabb dzsihadistákat fogadjon. A terrorista vezér sapkájára az Al-Kaida zászlaja volt hímezve, de a rendezvénynek helyt adó teremben a brigád és a török zászló mellett a fehér színű Al-Kaida zászló is ki volt feszítve.

A szimpatizánsok „Takbir” „Allahu Akbar” szavakat skandálták, amelyek megegyeznek az ISIS és az Al-Kaida tagjainak harci buzdításával.

Közel egy évvel ezelőtt türkmén terroristák lőtték a katapultált orosz pilótát, akinek a gépét a török légierő lőtte ki. Az incidensből diplomáciai konfliktus kerekedett ki Moszkva és Ankara között.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑