Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2019. 05. 03.

Az év végéig elérheti a 233 ezret a jemeni háború áldozatainak a száma

2019. 05. 03.

Az ENSZ szerint a jemeni konfliktus halálos áldozatainak a száma 2019 végére elérheti a 233 ezret. A jelentés szerint a 233 ezer halálos áldozatból 102 ezer lesz a harcok során elesettek száma, míg a maradék 131 ezer fő az alultápláltság, a kolera és más betegségek áldozata lesz.

Az a ENSZ jelentés leg sokkolóbb része pedig az, hogy az év végéig a konfliktus során meghalt gyerekek száma eléri majd a 140 ezret. Ezen adatokat a jemeni konfliktus 2015 márciusa óta kezdődő időszaka és a 2019 vége közötti időszak ideje alatt értik. A jelentés szerint az év végéig minden tizenegyedik percben meghal egy gyermek a konfliktus következtében.

Az ENSZ következő három évre vonatkozó előrejelzései szerint az áldozatok száma el fogja érni az 500 ezer főt 2022-re. A szíriai konfliktussal szemben a jemeni háborút alig említi meg a nemzetközi média. Pedig jelenleg a jemeni háború a legkomolyabb konfliktus a közel-keleti térségben. A nyugati média pedig kifejezetten azért hallgat a konfliktusról mivel az agresszor Szaúd Arábiát az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország látja el fegyverekkel, így pedig ők is részeseivé válnak a népirtásnak.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al masdar News)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑