Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2020. 03. 23.

Az Idleb tartományt megszálló terroristák további támogatásokat kapnak

2020. 03. 23.

Katari hírszerző ügynökségek (Törökország szoros szövetségesei) 2 millió dollár értékben további pénzügyi támogatást nyújtottak a szíriai Idleb tartomány területét megszállva tartó militáns csoportoknak, hogy új tagokat toborozzanak és fegyvereket szerezzenek be a Szíriai Arab Hadsereg és az Orosz Fegyveres Erők elleni harchoz, jelentette Jevgenyij Poddubnij orosz haditudósító (instagram.com/evgeny.poddubny).

A jelentés szerint március 15-én 15 fő katari illetékes találkozott a Dzsaish Al-Iszlam nevű militáns frakció vezetőjével, Dzsamil Al-Szalehhel, hogy tárgyaljanak az Idleb tartományi helyzetről.

Az újabb pénzügyi támogatás a jelentés szerint tartalmazza az Orosz Fegyveres Erők Szíriában állomásozó tagjai és orosz újságírók elleni akciókra szánt összeget.

Mostanáig a Hajat Tahrir Al-Sham és más nagyobb fegyveres terrorista csoportok elkezdtek vérdíjat kitűzni az M4 és M5 országutak mentén zajló műveletekben résztvevő orosz újságírók vagy katonai személyzet fogságba ejtéséért vagy meggyilkolásáért.

Radikális vahhabita csoportok ezenkívül fokozzák a propaganda és tagtoborzó tevékenységüket, hogy kihasználják az orosz-török tűzszüneti megállapodást.

Orientalista.hu – Szíriai Arab HadseregSouthFront.org

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑