Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 04. 08.

Az ígéret beteljesedett: Lesújtott az Elektronikus Holokauszt

2015. 04. 08.

A palesztin barát Anonymus hacker csoport beváltotta fenyegetését és április 7.-én több állami honlapot elérhetetlenné tett.

anonymus knesetA szervezet több fontos oldalt közte az izraeli knesszet oldalát is meghackelte. Az internet kalózok feltörték az izraeli oktatásügyi minisztérium,  több bíróság  és a kormányhivatal elektronikus  oldalait is.

A cionista ellenes hackerek támadásaival elérhetetlenné váltak az oldalak és azon található szolgáltatások is.  A hackerek az oldalakon egy muszlim feliratú képet hagytak illetve az „AnonGhost” feliratot.

.

.

anonymus twitter 2Az OpIsreal twitter oldal bejelentette, hogy sikerült hozzáférniük 150 000 telefonszámhoz, facebook oldalhoz, gmail és hotmail drótpostához. A hackerek támadására szakosodott izraeli szakértők az Arutz Sheva lapnak elmomdták, hogy a támadások többsége Marokkóból és Szaúd-Arábiából érkezett.

A támadást több civil oldalt is érintett. Számos izraeli énekes oldalát is feltörték mint például, Henok Shalom, Abrew Leader, és az izraeli népi együttes Hadash Nashash oldala is összeomlott a támadás miatt.

twitter anonymusLassan hagyománnyá  formálódó hacker támadás idei elnevezése az Elektronikus Holokaouszt. A hacker csoport Izrael emberiség ellenes bűntetteit kívánja megbosszulni, illetve felhívni a világ figyelmét a palesztinok ellen elkövetett népirtásokra, így a legutóbbi tavaly nyáron történt gázai bombázásokra amiben 2000 civil vesztette életét.

2013-ban az Anonymus  közel három milliárd dolláros kárt okozott Izraelnek miután több mint 100 000 oldalt bénítottak le, 40 000 facebook profilt törtek fel, 5000 twitter oldal és 30 000 bankszámla adataihoz fértek hozzá.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑