Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 20.

Az iraki erők 96 ISIS-harcossal végeztek katonai műveletek során

2015. 11. 20.

Közel száz ISIS-terrorista halt meg az Iraki Fegyveres Erők, valamint a velük szövetséges Hasd Al-Shaabi (Népi Mozgósítás) különböző hadműveletei során Irakban.- írja a PressTV

Szerdán összesen 54 ISIS-terrorista halt meg, miután iraki harci gépek légitámadásokat indítottak a terroristák állásai ellen a Makhoul-hegységben, mely 40 kilométerre található az északi Salahuddin provincia fővárosától, Tikrit-től.

Egy rakétakilövő állomás, melyről több halálos áldozatot is kiadó lövést is leadtak az ISIS szélsőséges harcosai, szintén meg lett semmisítve a művelet során, adta hírül az arab nyelvű al-Forat hírügynökség.

Egy névtelenséget kérő katonai forrás azt is mondta, hogy az Iraki Biztonsági Erők különböző szárazföldi hadműveleteket indítottak az észak-Anbarban található provinciális fővárosban, Ramadiban, ahol legalább 40 ISIS milicista lelte halálát.

A műveletek során 5 robbanószerekkel megrakott járművet is felrobbantottak, melyeket az ISIS tagjai az iraki haderők ellen akartak felhasználni Albu Dhiyab és Albu Faraj környékén.

Ezektől függetlenül, a kormánybarát  Hasd Al-Shaabi (Népi Mozgósítás) egységei visszaverték az ISIS egységeit és átvették az irányítást Qaryat al-Atiq és Quaryat al-Rawabin falvakban, melyek a Hamrin-hegység nyugati lábánál helyezkednek el, az olajban gazdag észak-iraki provincia, Kirkuk területén.

Irak északi és nyugati részei hátborzongató erőszakhullámtól szenvednek, mióta az ISIS terroristái elindították első terrorhadjárataikat az országban, még 2014-ben.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑