Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 09. 10.

Az iraki Hashd Al-Shaabi saját légierőt hozna létre

2019. 09. 10.

Az iraki Hashd Al-Shaabi népi önkéntes erő bejelentette, hogy saját légierőt hoz létre, hogy válaszolni tudjon az ellenséges légitámadásokra.

A mozgalom helyettes vezetője Abu Mahdi Al-Mohamdes rendelte el a légierő vezetőségének a megalakítását, melynek élére Salah Mahdi Hantoush lett kinevezve.

Mindezt azután döntötték el, hogy több légi támadás is történt a Hashd Al-Shaabi bázisai ellen Bagdadban és Irak más kormányzóságaiban. Amerikai hivatalnokok is megerősítették, hogy a támadásokat Izrael hajtotta végre, beleértve a július 19-én történt támadást is, mely Bagdad északi részén történt a mozgalom egyik bázisa ellen.

A támadás indoka az volt, hogy állítólag a bázist az Iráni Forradalmi Gárda használta és innen szállítottak fegyvereket Szíriába. Azonban az izraeli bejelentések igazság tartalmával kapcsolatban mindig kétségeink vannak.

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök korábban be is jelentette, hogy közük van az iraki önkéntesek bázisa elleni légi támadáshoz.Mohsen Rezaei iráni politikus pedig ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy Irak és Szíria is választ fog adni a területükre mért izraeli csapásokra.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑