Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 02. 07.

Az iraki Hezbollah amerikai helikoptert támadott meg

2015. 02. 07.

A Hezbollah iraki szárnya és a népi Hasd Al-Saab az ISIS-nek fegyvereket szállító amerikai helikoptert futamítottak meg.

Felségjelzés nélküli repülőgép az ISIS-nek dob le fegyverszállítmányt

A Hezbollah iraki szárnya Faludzsa közelében észlelték az amerikai helikoptert. A szervezet tagjai követték a légi járművet, majd arra lettek figyelmesek, hogy az ISIS által megszállt területeken leszáll. – írta az iraki Alsumaria news.

Az iraki Hezbollah közleményében részletesen kifejti a történteket: A szervezetünk tagjai 107-es katyusa és 120-as hawen rakétákkal lőtték az ISIS táborát azt a helyet ahova az amerikai helikopter landolt. A támadás követően a helikopter azonnal felszállt és elhagyta a környéket.

A szervezet egyik tiszte hozzátette: A megfigyeléseket és a hírszerzést tovább folytatjuk, és minden légi járműre lőni fogunk ami az ISIS által megszállt területek felé közeledik.

Iraki politikusok többször felemelték hangjukat, hogy az Egyesült Államok rendszeresen segélyeket és támogatásokat szállít az Iszlám Állam terroristáinak. Az iraki parlament védelmi bizottsága szerint súlyos bizonyítékokkal rendelkezik az iraki törvényhozás.

Videofelvételek és fényképet tucatjai bizonyítják az amerikaiak bűnrészesdését. A koalíció szándékosan akadályozza az iraki hadsereget és a a népi erőket, az Iszlám Állam terroristaszervezet elleni harcban. Amerikai, de gyakran felségjelzés nélküli repülőgépek köröznek a török-szír-iraki háromszög területén és az ISIS csapatainak szállítanak utánpótlást.- mondta Nahla Al- Hababi asszony, az iraki Állami Jog Koalíciója egyesület tagja Az Iraki Törvény nevű újságnak.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑