Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 07. 24.

Az iraki Hezbollah szerint az amerikaiak és a cionisták hajtottak végre támadást iraki csapatok ellen

2019. 07. 24.

Az iraki Hezbollah szerint az amerikaiak és a cionisták hajtottak végre támadást iraki csapatok ellen

A libanoni Hezbollah hazafias szervezet iraki szárnya szerint z Egyesült Államok és a cionisták közösen hajtottak végre légitámadást július 19-én az iraki népi önkéntes erők (Hashd Al-Shaabi) ellen Salaheddin kormányzóságban.

A Hezbollah biztonsági vezetője, Abu Ali Al-Askary arra kérte az iraki kormányt, hogy válaszoljon a támadásra. Helyi iraki források szerint Adel Abdel Mahdi iraki miniszterelnök azóta vizsgálatot rendelt el az esettel kapcsolatban.

,,A népi önkéntes erők főhadiszállása elleni támadás Amerli városában az amerikaiak és a cionisták kézjegyét viseli. Az iraki kormány feladata pedig az, hogy válaszoljon erre a támadásra.,,

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM ) tagadja, hogy amerikaiak is érintettek lennének az ügyben és nincs is információjuk ezzel kapcsolatban.

A támadásban a Hashd Al-Shaabi két tagja sebesült meg amikor a bázisukat megtámadták. Az Egyesült Arab Emirátusokból sugárzó Al-Arabiya csatorna szerint a megtámadott bázison iráni ballisztikus rakétákat tároltak. Ezt azonban eddig még senki se erősítette meg.

Az Egyesült Államok tagadja az érintettségét az ügyben. Számos forrás pedig Izraelt vádolja a támadással. A közel kétszáz nukleáris töltettel rendelkező ún. ,,Izrael,, állam miniszterelnöke Benjamin Netanjahu tavaly ugyanis már fenyegetőzött azzal, hogy csapást fognak mérni iráni érdekeltségekre Irakban, Szíriában és Libanonban.

Orientalista.hu -Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑