Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 04. 23.

Az iraki különleges erők ejtőernyős alakulatai végeztek az Iszlám Állam 7 magas rangú vezetőjével

2019. 04. 23.

Az iraki különleges erők vasárnap végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet hét magas rangú vezetőjével, Diyala kormányzóságban az ország keleti részén.

Az iraki hírszerzés és a Terror Elhárító Szolgálat eljőernyős egységei hajtották végre a műveletet az Iszlám Állam egyik parancsnoki állása ellen a Himreen hegységben, Baquba városától 65 kilométerre. Az eseménnyel kapcsolatos információkat Sadiq Al-Husseini, Diyala kormányzóság biztonsági bizottságának bezetője osztotta meg a sajtó képviselőivel.

A művelet során végeztek hét magas rangú ISIS vezetővel akik között volt Abu Idris, a terrorista csoport térségbeli vezetője. Az akció kivitelezése hosszas tervezést vett igénybe, ugyanis a biztonsági erők számára a nehéz terepviszonyok megnehezítik a terrorista vezetők kézre kerítését.

A hónap elején az iraki hadsereg már végrehajtott egy műveletet, melynek során az Iszlám Állam több fegyveresével is végeztek a Himreen hegységben. Az akció során a terroristák több rejtekhelyét is elpusztították. Ennek ellenére azonban terroristák egyes csoportjai még mindig rejtőzködnek Diyala kormányzóság Iránnal határos hegyvidékein.

A biztonsági helyzet Irakban azonban jelentősen javult, miután az iraki biztonsági erők szinte teljesen végeztek az Iszlám Állammal 2017 végén.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑