Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 06. 06.

Az iráni Al-Kudsz parancsnoka Irakba látogatott

2020. 06. 06.

Az Iráni Forradalmi Gárda ,,Kudsz Erőinek,, parancsnoka Esmail Ghaani tábornok szerdán egy iráni delegáció tagjaként Bagdadba látogatott.

Ghaani tábornok szerdai látogatása Bagdadban immár a második azóta, hogy az amerikai megszállók aljas módon meggyilkolták Qasem Suleimani tábornokot, aki legyőzte az Iszlám Állam nevű terror szervezetet Irakban és Szíriában.

A delegáció vezetője Reza Ardakanian iráni energiaügyi miniszter volt aki azért látogatott Irakba, hogy a két ország közötti, az energia szektort érintő, együttműködésről tárgyaljon. Erről a Mehr iráni hírügynökség számolt be.

A Mehr hírügynökség nem számolt be arról, hogy Ghaani tábornok is tagja a delegációnak, azonban a külföldi hírügynökségek felfigyeltek erre. A tábornoknak ez a második iraki látogatása Suleimani tábornok mártírhalála óta, és az első az új iraki kormányfő Mustafa Al-Kadhimi beiktatása óta.

Az iraki Baghdad Today híroldal is beszámolt a tábornok érkezéséről és azt mondták, hogy Ghaani tábornok az iraki külügyminisztérium engedélyével lépett be az országba és csupán az iráni delegáció tagjaként érkezett. A tábornok a hivatalos program részeként találkozott az iraki Hashd Al-Shaabi, népi mozgósítású erők néhány parancsnokával is. Köztük az Abu Fadak Al-Mohammadawi csoport vezetőivel is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑