Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 06. 21.

Az iráni csapatok Szíria keleti részén is készültségben vannak

2019. 06. 21.

Az iráni csapatok és a velük szövetséges fegyveres alakulatok Kelet-Szíriában is készültségben vannak. Ezt a hírt szíriai katonai források erősítették meg az Al-Masdar News számára.

A szíriai katonai források szerint az Iráni Forradalmi Gárda és más szövetséges fegyveres csoportok magasabb készültségi szintet rendeltek el alakulataiknál. Főleg Albu Kamal határváros térségében, ugyanis válaszlépésekre számítanak az Egyesült Államok részéről az amerikai kém drón lelövése miatt.

Az Iráni Forradalmi Gárda két bázissal rendelkezik Szíriában. Az egyik Al-Safira mellett található Aleppo tartomány déli részén, a másik pedig az Albu Kamal határátkelő közelében.

Az iráni Hormuzgan tartomány felett lelőtt amerikai drón miatt ugyanis igencsak feszült a politikai és a katonai helyzet a térségben. Ez azonban nem az első elfogott amerikai drón. Februárban az iráni hadsereg hackerei eltérítettek egy hasonló amerikai kém drónt Szíria keleti részén, melyet az amerikaiak maguk semmisítettek meg, félve attól, hogy az az irániak kezére kerül.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Al-MasdarNews)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑