Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 11. 26.

Az iráni Forradalmi Gárda vezetője szerint Washington és Tel-Aviv áll a tüntetések mögött

2019. 11. 26.

 

Az iráni Forradalmi Gárda vezetője, Hosszein Szalami vezérőrnagy hétfőn, a közelmúltbeli üzemanyagár-emelkedés miatt kirobbant lázadásokat elítélő gyűlésen felszólalva az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Izraelt és Szaúd-Arábiát okolta a zavargásokért, és azt mondta, a Teheránnal ellenséges országok vezetői olyan pofont kaptak Irántól, amire nem tudtak válaszolni.

„Megtapasztaltátok a harci erőnket, és erőteljes arculcsapásban részesültetek, és nem tudtatok válaszolni; a világ kezdi észlelni ezeket a pofonokat, míg más esetekben nem. Várjátok csak ki. Ha átlépitek a tűréshatárunkat, megsemmisítünk titeket,” mondta Szalami a fars hírügynökség angol fordítása szerint.

A zavargásokat támogató Egyesült Államok kapcsán megjegyezte: „Figyelemmel kísértük. Az Egyesült Államok minden erejét bevetette a helyszínen, ideértve a nyomásgyakorlást, maximális pszichológiai hadviselést és a belső zsoldos gyalogságot.”

Szalami azt mondta, hogy az amerikai anyahajó, amely hónapokig tartotta a távolságot a Perzsa-öböltől, a közelmúltban zajló zavargások után belvizekre lépett: „De azt mondom nekik, hogy már túl késő. Azt mondom a cionistáknak is, ne fűzzenek nagy reményeket az Egyesült Államokhoz. Túl késő lesz, amikor már el lesztek pusztítva.”

„Önmegtartóztatást mutattunk… türelmet mutattunk Amerika, a cionista rezsim (Izrael) és Szaúd-Arábia Iráni Iszlám Köztársaság elleni ellenséges lépéseivel szemben,” tette hozzá Szalami a Reuters szerint, figyelmeztetve, ha Irán úgy dönt, hogy válaszol: „Az ellenség sehol nem lesz biztonságban”, és „türelmünk véges.”

Szalami dicsérte a teheráni és más iráni városok embereit, hogy nagy tömegekben csatlakoztak a kormány melletti gyűlésekhez.

A gyűlések helyi idő szerint 14:30-kor kezdődtek.

A tüntetők a „halál az Egyesült Államokra”, „halál Izraelre”, „halál Nagy-Britanniára”, „halál az összeesküvőkre” és „halál a lázadókra” szövegeket skandálták.

Szalami szeptemberben az iráni Forradalmi Gárda parancsnokai számára rendezett konferencia megnyitóján azt mondta, hogy Irán rendelkezik az „álcionista rezsim” megsemmisítéséhez szükséges erővel.

„Ezt a gonosz rezsimet (Izraelt) a (z iszlám forradalom) második lépése során le kell törölni a térképről, és ez már nem egy törekvés vagy álom, hanem elérhető cél,” tette hozzá a Forradalmi Gárda vezetője A a hírügynökség beszámolója szerint.

Ezenkívül az izraeli „ál és bitorló rezsimet” egy olyan hatalomként írta le, mely látszólag rendelkezik a támadáshoz szükséges eszközökkel, de túlságosan „törékeny” ha támadással szembesül.

Kiemelve Irán hatalmát mind támadás, mind ellenállás szempontjából, Szalami azt mondta: „Az ellenségre bármilyen nagyságrendű, intenzitású, pontosságú csapást mérhetünk bármilyen területen; hatalmunk valódi.”

Újkelet.live, fotó: Fars News Agency

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑