Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2019. 10. 13.

Az iráni hadiipar legújabb termékei (képek)

2019. 10. 13.

Az iráni védelmi minisztérium bejelentése szerint a hadsereg öt újabb terméket kapott az önellátásra berendezkedő iráni hadiipartól.

Az egyik ilyen termék a ,,Farpad,, névre keresztelt kézből indítható felderítő drón. Az új repülő eszköz autópilóta üzemmódban is működik és éjjel-nappal képes kijelölt célpontok megfigyelésére.

A másik ilyen újdonság a ,,Heidar-1,, típusú, hat kerekű robot, mely utánpótlás szállítására is képes.

A szárazföldi erők számára kifejlesztettek egy zavaró radar rendszert, mely felderíti az ellenség drón repülőgépeit és zavarja azok kommunikációját.

.

Az iráni hadsereg számára szintén hasznos termék a ,,Rueen-Tan,, könnyű páncélozott harci jármű, mely az acél magvas lövedékkel szemben is védelmet biztosít. A jármű így képes megvédeni utasait a különböző terror támadásoktól.

Az iráni rakéta fejlesztések szempontjából nagy jelentőséggel bír az új ,,Labbayk-1,, típusú rakéta vezérlő rendszer, melynek segítségével hajszálpontos találatot érnek el az ezzel felszerelt rakéták.

A hadiipari fejlesztések 2018 februárjában gyógyultak fel, amikor is az iráni forradalom legfelsőbb vezetője Khomeini Imám az önellátás megvalósítására szólította fel az iráni hadiipart. Az Iránnal ellenséges egyoldalú amerikai szankciók ugyanis arra kényszerítették az országot, hogy bizonyos hadiipari termékek terén megvalósítsák a teljes önellátást. Ez a jelen szerint sikerült is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Tasnim News )

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑