Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2019. 04. 16.

Az iráni hírszerzési miniszter szerint Amerika szövetségesei tárgyalásokat kezdeményeznének Iránnal

2019. 04. 16.

Az iráni hírszerzési miniszter Mahmoud Alawi szerint elbukott az Egyesült Államok iráni szankciókkal kapcsolatos politikája, ugyanis Washington szövetségesei tárgyalásokat kezdenének Teheránnal.

Az Egyesült Államok szövetségesei titokban ajánlatokat tettek egy Iránnal történő tárgyalással kapcsolatban. Ezt Alawi pénteken nyilatkozta a sajtónak az Irán déli részén lévő Bushehr tartományban.

,,Amikor az Egyesült Államok rájöttek, hogy Trump nem tud semmit tenni Irán ellen akkor az összes halandzsa ellenére titokban ajánlatokat tettek az Iránnal történő tárgyalásokra.,,

A hírszerzési miniszter azt is elmondta, hogy Trump azzal a döntésével, mellyel terrorista szervezetté nyilvánította az Iráni Forradalmi Gárdát, csupán egy pofont kapott az arcára az iráni néptől, hiszen az emberek kifejezték szolidaritásukat a Forradalmi Gárda felé. Az ellene tett lépések csupán erősítik a köteléket az iráni fegyveres erőkön belül.

Az amerikai vezetők nagyon elszámolták magukat ha arra gondoltak, hogy az irániak majd a Forradalmi Gárda ellen fordulnak, hiszen rájuk az ország bármikor számíthat. Ezt jól mutatja az utóbbi hetek természeti katasztrófájának példája ahol is az árvíz sújtotta területeken az Iráni Forradalmi Gárda egységei mentették az lakosságot a veszélyeztetett területekről. A lakás nélkül maradt iráni polgárokat szintén a Forradalmi Gárda szállásolta el.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (The Iran Project)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑