Cadmus fordítás Cadmus
Haditechnika

2020. 08. 25.

Az iráni védelmi miniszter Moszkvában tárgyal S-400 rakétarendszerek beszerzéséről

2020. 08. 25.

Amir Hatami iráni védelmi miniszter a héten Moszkvában tárgyal az orosz partnerekkel akikkel több folyamatban lévő ügyet is megvitatnak.

Az orosz Interfax hírügynökség szerint az iráni védelmi miniszter részt vesz a hét végén kezdődő orosz Haditechnikai Fórum megnyitóján. Ezen kívül pedig számos találkozón vesz részt. Az orosz védelmi minisztérium által megrendezett ,,Jeremiah,, haditechnikai fórum augusztus 23 és augusztus 29 között kerül megrendezésre.

Az Avia.Pro orosz haditechnikai híroldal szerint az iráni védelmi miniszter látogatásának a célja az, hogy az Iráni Iszlám Köztársaság különböző fegyvereket szerezzen be. Az oldal szerint szó esik majd az S-400 típusú orosz légvédelmi rakétarendszer Iránnak történő eladásáról is.

A múlt héten ugyanis lejárt a korábban az amerikaiak által erőltetett nevetséges ENSZ fegyverembargó Iránnal szemben. Mivel az ENSZ nem hosszabbította meg a szankciókat ezért Irán számára lehetővé vált a fegyver beszerzés. Éppen ezért az orosz híroldalak szerint az S-400 rakétarendszereken kívül szó esett SU-35 és SU-57 típusú vadászgépek, valamint T-90 típusú tankok beszerzéséről is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑