Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 06. 22.

Az ISIS  súlyos veszteségeket szenvedett Deir Ezzorban

2015. 06. 22.

Az elmúlt három hétben a Szíriai Arab Fegyveres Erők védelmi harcokra kényszerültek, amikor az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet több támadást indított a tartományi főváros körüli térségben, Deir Ezzor tartomány területén; egy roham történt a kiemelt fontosságú Deir Ezzor Katonai Repülő Bázis ellen, ami jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg 17. Gépesített Lövészhadosztály, 137. Dandárának ellenőrzése alatt áll.

Az ISIS terrorszervezet sikertelen rohama után, amit a Deir Ezzor katonai repülőtér ellen indított, a Szíriai Arab Hadsereg 137. Dandára (17. Hadosztály), 104. Dandára (Köztársasági Gárda) és 113. Dandár (erősítés!) offenzívába kezdtek, erőteljes csapásokat mérve a terrorszervezet állásaira a tartományi főváros Al-Hawikka, Al-Ruszafa, Al-Rashidijeh, Al-Husszeinijeh, Al-Dzsubejleh. Al-Kanamat és a Shejkh Jasszin nevű kerületeiben.

A Szíriai Fegyveres Erők csütörtökön mélyen benyomultak az Al-Hawikka kerületbe miután rajtaütöttek a megszálló terroristákon egy nagy kiterjedésű rohammal a kora hajnali órákban, végezve több mint 20 ellenséges fegyveressel és megsemmisítve 4 páncélozott járművet, amelyek 23 milliméteres légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve.

Az Al-Hawikka kerültben végrehajtott tisztogatásokat követően a Szíriai Fegyveres Erők berobbantottak egy nagy alagutat, amit az ISIS fegyveresei a városba beszivárgó terroristáik ellátására használtak az arcvonalakon; gépkarabélyokat, kézi páncéltörő gránátvetőket, lőszert, aknavető gránátokat más más robbanó eszközöket csempésztek az alagútban. Ennek az alagútnak nagy szerepe volt a terroristák Deir Ezzor városába történt betöréseiben az elmúlt hónapok során.

Al-Hawikka kerület megtisztításán kívül a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára együttműködve a 17. Gépesített Lövészhadosztály 137. Dandárával és a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) ellentámadást indított a Dier Ezzor katonai repülőtértől keletre fekvő gazdaságok területén, ahol képesek voltak átvenni a farmok ellenőrzését miután heves összecsapásokat vívtak csütörtökön a megszálló terrorista csoportokkal.

Egy katonai forrásunk szerint a Szíriai Fegyveres Erők meglepetésszerű csapásaiban 55-nél több ellenséges ISIS fegyveres hullott el. A katonai hatóságok a következő személyeket azonosították a halottak között: Anasz Omar Wardeh, Husszein Abdel-Rahman Al-Zubi, Juszif Mohammad Faresz, Kasszim Mahmud Bitar (irakiak), Mohammad Oszama Kadri, Mohammad Ahmad Khodor, Ghasszan Walid Al-Musztafa (irakiak), Fejszal Jahja Umran, Wasszim Ahmad Barghuthi (palesztin áruló) és Luajj Ghaleb Szaadi (szaud-arábiai).

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑