Cadmus fordítás Cadmus
Líbia

2015. 05. 14.

Az ISIS terroristái Olaszország és Málta területére akarnak beszivárogni

2015. 05. 14.

Az erőszakos ISIS takfiri terroristák terve, hogy migránsnak adva ki magukat útnak induljanak Olaszországba és Máltába, jelentette ki a nemzetközileg elfogadott líbiai kormány egyik vezető tisztviselője az olasz médiában.

“Az elkövetkező hetekben Olaszország nem csak a szegény afrikai bevándorlók érkezését tapasztalhatja meg, hanem Daesh (ISIS) érkezést is a csónakokon” – közölte Omar Gawari az ANSA olasz hírügynökségnek kedden.

Gawari hozzátette, hogy Málta szigetországként a migránsok fő útvonalán helyezkedik el Líbia és Szicília között, és ugyancsak a terrortámadások célpontjának számít.

Olaszország a fő célpontja az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten kitört konfliktusok óta a menekültek ezreinek. Az olasz belügyminisztérium 2015. év elején tett nyilatkozata szerint a tengeren keresztül az országukba érkező menedékkérők száma négyszer magasabb volt 2014. évben, mint az azt megelőző években.

Líbia 2011. évtől küzd válsággal, a volt vezető, Moamer Kadhafi megbuktatása óta. Jelenleg két kormány és két parlament működik, a nemzetközi közösség által elismert miniszterelnök, Abdallah Al-Sani arra kényszerül, hogy az ország keleti részén egy csonka államot irányítson, amióta a Fadjr Líbia augusztusban elfoglalta Tripolit, és önhatalmúlag kormányt alakított. Az ország helyzetét nem csak a két kormány szembenállása nehezíti meg, hanem a szélsőséges terroristák jelenléte.

Orientalista.hu – Tia (sputniknews.com)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑