Líbia

2015. 05. 14.

Az ISIS terroristái Olaszország és Málta területére akarnak beszivárogniAz erőszakos ISIS takfiri terroristák terve, hogy migránsnak adva ki magukat útnak induljanak Olaszországba és Máltába, jelentette ki a nemzetközileg elfogadott líbiai kormány egyik vezető tisztviselője az olasz médiában.

“Az elkövetkező hetekben Olaszország nem csak a szegény afrikai bevándorlók érkezését tapasztalhatja meg, hanem Daesh (ISIS) érkezést is a csónakokon” – közölte Omar Gawari az ANSA olasz hírügynökségnek kedden.

Gawari hozzátette, hogy Málta szigetországként a migránsok fő útvonalán helyezkedik el Líbia és Szicília között, és ugyancsak a terrortámadások célpontjának számít.

Olaszország a fő célpontja az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten kitört konfliktusok óta a menekültek ezreinek. Az olasz belügyminisztérium 2015. év elején tett nyilatkozata szerint a tengeren keresztül az országukba érkező menedékkérők száma négyszer magasabb volt 2014. évben, mint az azt megelőző években.

Líbia 2011. évtől küzd válsággal, a volt vezető, Moamer Kadhafi megbuktatása óta. Jelenleg két kormány és két parlament működik, a nemzetközi közösség által elismert miniszterelnök, Abdallah Al-Sani arra kényszerül, hogy az ország keleti részén egy csonka államot irányítson, amióta a Fadjr Líbia augusztusban elfoglalta Tripolit, és önhatalmúlag kormányt alakított. Az ország helyzetét nem csak a két kormány szembenállása nehezíti meg, hanem a szélsőséges terroristák jelenléte.

Orientalista.hu – Tia (sputniknews.com)

, , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com