Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 06. 08.

Az ISIS terrorszervezet elvesztette egyik magas rangú vezérét Deir Ezzorban

2017. 06. 08.

2017.06. 06. Ivan Castro beszámolója.

Damaszkusz, Szíria (június 6. 19:10) – A kemény csata folytatódik Deir Ezzorban az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet és a Szíriai Arab Hadsereg között, amikor a vahhabita terroristák agresszívan megpróbálják áttörni a kormányerők védelmi vonalait.

Az említett terrorista entitás nagy támadásának első éjjelén elért nyereségeitől függetlenül, az offenzíva már eddig is sok tucatnyi ISIS terrorista életébe és megsebesülésébe került, valamint nagyon sok páncélozott járművük megsemmisült.

Csak a legutóbbi 24 órában legalább 50 fő ISIS terrorista halt meg, és legalább 10 másik megsebesült, jelentette korábban az Al-Masdar News hírújság.

Ezen kívül a vahhabita terroristák egyik magas rangú vezérüket veszítették el a mai napon a Szíriai Arab Hadsereg elleni szüntelen összecsapásokban.

A belga állampolgárságú “Abu Omar Al-Beldzsiki, akit “Abu Talha Al-Szakariként” is ismertek, az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás legbefolyásosabb vezérei közé tartozott a Szíriában általuk megszállt területeken, miközben Európában megszervezett terrortámadásokért és az elkövetők kiképzéséért szintén felelős volt.

Korábban az úgynevezett “Al-Kheir Hadsereg” (az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet egyik fegyveres kontingense) parancsnoka volt, később az “Al-Khilafah Hadosztály” összes műveletének irányításáért felelt.

A Szíriai Arab Hadsereg ötvennél több vahhabita terroristával végzett, miközben visszaverte az ISIS offenzíváját Deir Ezzorban

2017.06. 06. Chris Tomson jelenti.

Damaszkusz, Szíria (június 6. 16:30) – Az “Iszlám Állam” nevű terrorszervezet vezérei mindent bevetnek, hogy elfoglalják a kelet-szíriai Deir Ezzor városát, kamaszkorú fegyveresek tömegeit vezényelik a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen.

Az Al-Masdar hírújsághoz közel álló katonai forrás szerint, az összecsapások megállás nélkül húsz órán át folytak Deir Ezzorban és csak mostanára csillapodtak le. Az óriási nyomás és a példa nélkülien heves támadás ellenére a Szíriai Arab Hadsereg képes volt visszaverni az ISIS terroristák összes támadását, amelyek a Tal Syriatel, a Tal Szannuf és a Tal Baruk magaslatok, valamint a Panoráma csomópont ellen irányultak.

Mindeddig legalább 50 ISIS terrorista halt meg és megközelítőleg 10 megsebesült. A kudarcot vallott rohamaik közben a terroristák hat terepjárója semmisült meg, amelyek 23 milliméteres gépágyúval voltak felszerelve, miközben a szíriai és orosz légi csapások megsemmisítették egy tüzérségi lövegüket és két aknavető tüzelőállásukat.

Azonban hírszerzési jelentések arra utalnak, hogy az ISIS terrorszervezet fokozni fogja az offenzíváját a kormányerők által ellenőrzött és megerődített Panoráma csomópont ellen, miután a hét elejére el tudták foglalni a közeli Panoráma gazdaságok és az autósiskola területét.

Miközben a Szíriai Arab Hadsereg felszabadítja az “Iszlám Állam” terrorszervezet megszállta területeket Homsz, Hama és Aleppo tartományokban, a terrorista entitás vezetői azt remélik, hogy az elsöprő létszámfölényüket kihasználva elfoglalhatják Deir Ezzort.

Amennyiben sikerülne megtenniük, akkor a “kalifátus” nem csak egy szimbolikus és jelentős katonai győzelemre tenne szert, hanem sok tízezernyi fegyverese szabadulna fel más frontvonalakhoz.

Ezen kívül, Deir Ezzor eleste morálisan lehangolná a hadsereg Közép-Szíriában harcoló csapatait, miközben a ritkán lakott sivatagi térségen át nyomulnak a kelet-szíriai város felé.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑