Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 03. 02.

Az Iszlám Állam által elrabolt aranyat tulajdonította el az amerikai hadsereg

2019. 03. 02.

 

Amerikai csapatok több tonnányi aranyat szállítanak el a korábban ISIS terroristák uralta szíriai területekről az Egyesült Államokba.

A szíriai Kurd Bas Hírügynökség szerint az Egyesült Államok 50 tonnányi aranyat szállított el az ISIS terrorszervezettől elfoglalt területekről a szíriai Deir Ezzor tartomány keleti részéből. A jelentések alapján az aranyat a szíriai Ajn Al-Arab (Kobani) településen létesített amerikai bázisról vitték el. Az arany egy részét állítólag a szíriai Kurd Népi Védelmi Bizottságoknak (YPG) adták á, amelynek fegyveresei az úgynevezett “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) döntő részét képezik.

Ettől függetlenül a Szíriai Arab Hírügynökség (SANA) azt jelentette, hogy az amerikai csapatok nagy méretű konténerekben szállították el az ISIS terrorszervezet által Szíriától elrabolt aranyat Al-Daszhiszheh körzetében, Al-Haszakah tartomány déli részén.

A Nagy-Britanniában működő, úgynevezett “Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű wahhabi propaganda szervezet szerint az Eufrátesz-folyó völgyét megszálló ISIS terroristák legalább 40 tonna aranyat birtokoltak, amelyet arra használtak fel, hogy biztonságosan távozni tudjanak az USA támogatta kurd milíciák által blokád alá vett térségből. Az SOHR nevű egy személyes hírforrás szerint az SDF milíciái és az USA vezette koalíció “szándékosan” nem támadta meg az ISIS terroristák kezén maradt térséget annak érdekében, hogy rávehesse a terrorszervezetet a vagyona átadására.

Február 28-án az SDF milíciái elismerték, hogy az ISIS terrorszervezet 24 fő SDF fegyverest engedett szabadon, akiket a terroristák a korábbi csatákban ejtettek foglyul. Az USA által gründolt szervezet ezenkívül elismerte, hogy szüneteltette az ISIS ellenes hadműveletet azt állítva, hogy a polgári áldozatok elkerülése érdekében teszi.

Ugyanakkor helyi jelentések szerint az elmúlt napokban ISIS terrorszervezet több, mint 350 tagja adta meg magát a “Szíriai Demokratikus Erők” kurd milíciáinak.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑