Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 10. 09.

Az Iszlám Állam gyerekeit költöztetik Belgiumba

2017. 10. 09.

Az európai országok közül Belgiumban a legtöbb az egy főre jutó dzsihadisták száma.

Egyre nagyobb a pánik a nyugat-európai országokban, hiszen az Iszlám Állam sorozatos területvesztései miatt sokan gondolják úgy, hogy a terroristák visszautaznak Európába. A belga hatóságok azonban saját költségükön új programba kezdenek és Belgiumba utaztatják azokat a gyerekeket, akiket a szüleik vittek magukkal az Iszlám Államhoz.

A legfiatalabbaknak is odaadták az AK47-est.

A becsült adatok szerint körülbelül ötszáz belga állampolgár harcol a terrorszervezet soraiban.

Korábban a Vice News készített interjút az egyik olyan harcossal, aki Belgiumból ment az Iszlám Állam területére harcolni. A férfi bemutatta a videóban a fiát is, akit most vissza akar vinni Belgiumba a kormányzat.

A videón látni egy Abdullah al-Belgian nevű ISIS-terroristát, aki a fiával beszélget a kamerák előtt arról, hogy ők már nem is belgák, hanem az Iszlám Állam állampolgárai. A fiú elmondja azt is, hogy már nem akar visszamenni Belgiumba, mert ott hitetlenek élnek és egy olyan helyen akar élni, mint az ISIS-uralta területek. Az apa kimondatja a gyerekével, hogy annak csak egyetlen célja van, hogy dzsihadista legyen és hitetleneket öljön.

És mit gondolnak ezek a gyerekek a világról? Ezt!

Ebben a videóban a túlbuzgó fiatal arról beszél, hogy a hitetleneket, de elsősorban az amerikaiakat meg kell ölni, a kalifátusnak pedig az egész világot el kell foglalnia.

A belga hatóságok úgy tudják, legalább száz olyan 12 évesnél fiatalabb belga állampolgársággal is rendelkező gyerek él Szíriában. Egy részük már kint született belga dzsihadistáktól, másik felüket pedig a szülők vitték ki magukkal a terrorszervezet területeire.

Eddig 14 gyereket hoztunk vissza Belgiumba, 11 körülük hat évnél fiatalabb”

– mondta Jan Jambon belügyminiszter.

Az Európai Unió egyik decemberi jelentése szerint összesen ötezer európai utazott Szíriába és Irakba, hogy ISIS-tag legyen. Egyharmaduk azonban már vissza is tért Európába és félő, hogy itt akarnak terrortámadás végrehajtani.

888.hu – Bokor Gábor

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑