Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 04. 12.

Az Iszlám Állam harcosait egy súlyos bőrbetegség támadta meg

2015. 04. 12.

Az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait egy  súlyos bőrbetegség támadta meg. A Leishmaniasis nevű betegség, amit rágcsálók hordoznak és a pappadácsi szúnyogok terjesztenek, rendkívül gyorsan terjed a rossz higiéniás körülmények és a tisztálkodás hiánya miatt. Brit sajtóinformációk szerint eddig legalább 100.000 esetet jelentettek.

A dzsihádisták visszautasítják az orvosi kezelést, ami tovább fokozta a betegség terjedését.

A helyzetet az is súlyosbítja, hogy számos klinika és rendelő kénytelen volt bezárni, mivel az orvosok és ápolók elmenekültek a terroristák elől.

A “Jerikó rózsája” néven is ismert betegséget a Leishmania fajhoz tartozó paraziták okozzák és a nőstény pappadácsi szúnyogok terjesztik a betegséget hordozó rágcsálók megcsípése után.

isis twitter

A Leishmaniasis leggyakoribb fajtája a bőr Leishmaniasis, amely során az arcon és a karon makacs bőrcsomók keletkeznek, melyek elfekélyesedhetnek, csúnya seb maradhat utánuk és akár 1 évig is megmaradhatnak. A Nyálkahártya-leishmaniasis ennél is súlyosabb, mivel a paraziták a lép, a csontvelő és a máj sejtjeit támadják meg. Gyors kezelést igényel. Gyakran a téves diagnózis miatt halálos kimenetelű, mivel azonban az ISIS harcosok egyáltalán nem fordulnak orvoshoz, erre eleve kevés esély van. A betegséget tünetei: hosszan elhúzódó láz, lépnagyobbodás, vérszegénység, nagy súlyvesztés.

A Twittert elárasztották a hírrel kapcsolatos, az alábbihoz hasonló kommentek, amelyekben sokan a sors büntetésének tartják a harcosokat ért csapást.

Orientalista.hu – (Forrás: idokjelei.hu)

Megosztom:

,
Back to Top ↑