Cadmus fordítás Cadmus
Kaukázus

2016. 04. 14.

Az Iszlám Állam is belép a Hegyi-Karabakhi konfliktusba? (videofelvétel +18)

2016. 04. 14.

A török titkosszolgálat tisztjei olyan, Szíriából visszatért azerieket képeznek ki, akik az Iszlám Állam soraiban harcoltak és most csatlakozni akarnak az azeri hadsereghez, hogy részt vegyenek a Hegyi-Karabakhi konfliktusban.- mondta Faghi Afanisyan, a moszkvai székhelyű örmény Shant csatorna igazgatója.

Afanisyan a Radio Moszkva élő műsorában az orosz hírszerzés információira hivatkozva állította, hogy a török titkosszolgálat azeri származású ISIS terroristák bevetésével akarja kiszélesíteni a konfliktust Örményország és Azerbajdzsán között.

Az orosz Life News katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy Törökországból megérkezett Hegyi Karabakh határához az első azeri ISIS csoport. A 60-70 fős dzsihadista osztag két hete indultak el Szíriából és túl vannak a megfelelő kiképzésen is.

Azeri terroristák ISIS módszerrel végeztek ki egy örmény-yazidi katonát

Nem csak örmények harcolnak a Hegyi-Karabakhi függetlenség megvédéséért, hanem a különböző vallási és etnikai kisebbséghez tartozó férfiak, így a jazidik is kiállnak a kaukázusi terület szuverenitása mellett.

A húsz éves jazidi Karam Saluyan, az örmény hadsereg katonája, részt vett április 2-án egy katonai bevetésen.  A harcokban viszont azeriek fogságba ejtették és az Iszlám Állam terrorszervezet módszeréhez hasonlóan fejlevágással kivégezték.  – közölte az arab nyelvű Khabar Armani örmény online hírportál.

Megrázó felvétel (+18): 

Az Iszlám Állam terrorszervezet Észak-Irakban módszeresen üldözte a vallási és etnikai kisebbségeket. A Szinjár környékén élő jazidiak százezreinek kellett elmenekülniük a terroristák elől. Több ezrüket kivégezték vagy a sivatagban haltak éhen. A fogságba esett jazidi nőket prostitúcióra kényszerítették.

Orientalista.hu –Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑