Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 09. 04.

Az Iszlám Állam terroristái megtámadtak egy észak-iraki falut és hét embert megöltek

2018. 09. 04.

Az iráni Press TV hírei szerint hét ember vesztette életét amikor az Iszlám Állam nevű, nyugati államok által támogatott terrorista csoport megtámadott egy falut Irak északi olajban gazdag tartományában Kirkukban.

Az iraki hírek alapján Albu Shaher volt a megtámadott falu ahol a terroristák civilekre támadtak. A támadás után azonban elhagyták a falut és jelenleg az iraki terror elhárítás keresi az elkövetőket.

Ezzel egy időben egy másik iraki városban is történt hasonló támadás. Tizenkét ember szerzett lőtt sérüléseket amikor a terroristák egy mecsetre nyitottak tüzet a Hekna nevű faluban, mely 120 kilométerre, Moszultól délre található. Az Iszlám Állam bűnözői válogatás nélkül lőttek az imádkozó emberekre. Ebből is látszik, hogy a szervezetnek semmi köze az iszlámhoz, ugyanis ez csupán egy az Egyesült Államok által létrehozott felforgató terrorista csoport, mely káoszt akar okozni a Közel-Keleten azért, hogy így készítse elő az amerikaiak és más nyugati államok megszállását.

És talán az sem véletlen, hogy az utóbbi időben Donald Trump fenyegetőzéseivel egy időben ismét aktivizálja magát az Iszlám Állam, melyet az iraki hadsereg és az iraki népi felkelő egységek egyszer már legyőztek és elzavarták Irakból.

Orientalista.hu – Al-Isfahani Forrás: PressTV

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑