Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 01. 08.

Az Iszlám Állam után az Al-Kaidát és csatlósait aprítják a szír katonák (videó)

2018. 01. 08.

A szíriai kormányerők benyomultak egy fontos településre Idlebben. Hadihelyzet a tartomány déli részén.

Sardzsa és Umm Al-Halahel felszabadítása után a szíriai kormányerők benyomultak a kulcsfontosságú Szindzsar faluba Idleb tartomány déli részén.

Szíriai kormánypárti források szerint a Tigris Alakulatok és a Nemzetvédelmi Erők a Hajat Tahrir Al-Sham (a korábbi Al-Nuszra szíriai Al-Kaida frakció vezette) terrorista koalíció elleni heves összecsapások során elérték Szindzsar körzetét és megtámadták a faluban települő militánsokat. A Tigris Alakulatok és a velük szövetséges egységek már teljesen ellenőrzésük alá vonták Szindzsart.

A felvétel Szindzsáron belül készült miután felszabadították a várost a terroristák uralma alól:

A vörös körben lévő települések az elmúlt két hétben szabadultak fel, az Al-Nuszra (Al-Kaida) terroristák képtelenek megtartani a területet a rájuk mért tűzcsapások és a szíriai kormánycsapatok előretörése ellenében; de a Szíriai Fegyveres Erők és a katonai vezetés felé megnyilvánuló népi támogatás szintén számottevő szerepet játszott ezeknek a falvaknak a felszabadításában.

Hadd emlékeztessünk rá mindenkit, hogy az Idleb tartományban garázdálkodó terroristák legnagyobb része NEM SZÍRIAI, vagy az idegenek által agymosott személy és más térségekben nem voltak hajlandók letenni a fegyvert. Így csak Idleb megszállói és nem Idleb népe!

A Szíriai Arab Hadsereg különböző alakulatai vesznek részt az ottani hadműveletekben, és több irányból támadják a megszálló militáns csoportokat. A hadművelet lényegi célját még nem érték el, a végkimeneteléről mindeddig elmondható, hogy a terroristák nem fognak esélyt kapni, habár biztonsággal kijelenthetjük, az offenzíva nem lesz sétagalopp.

A térkép fekete körében van Abu Al-Duhur és a légi támaszpontja; amit még biztonsággal kijelenthetünk, hogy a most folyó hadművelet első szakaszában ez a célpont.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑