Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Lapszemle

2017. 06. 30.

Az Iszlám és nyugati értékeink

2017. 06. 30.

Kereszténységellenes szövetségben Allah bevándorolt követői és az internacionalista baloldal

A Magyar Idők minden olvasójának érdemes megismerkednie Ayaan Hirsi Alival, a szólás­szabadság és a női jogok emblematikus holland figurájával. Hirsi Ali szomáliai származású politikus, aki muzulmán családban született, s akin fiatal korában női körülmetélést (azaz csonkítást) hajtottak végre. Hollandiába érkezve Hirsi Ali elhagyta vallását, kritikussá vált a Nyugaton tolerált antiszemitizmussal, a nők elnyomásával szemben, és kiállt a szólásszabadságért.

Hirsi Ali nemrégiben azért került a figyelem középpontjába, mert ausztráliai előadásturnéját baloldali aktivisták akadályozták meg. Ha az olvasó nem értené, miért, a válasz egyszerű: aki ma a nyugati világban tiszteli a szólásszabadságot, a nők jogait és elítéli az antiszemitizmust, az szükségszerűen kritikus az erőszakos iszlámmal és a mértéktelen bevándorlással szemben. A muszlim tömegek ugyanis ezeket a negatív jelenségeket (is) hozzák magukkal. A munkásosztály támogatását elvesztett baloldal viszont a munkásokat a muszlimokra cserélte, így pedig a feministák, liberálisok és baloldali aktivisták is Hirsi Ali ellen fordultak.

Hirsi Ali szerint manapság „egy perverz szövetség kibontakozását láthatjuk a szélsőbaloldal és az iszlamisták között, akik a médiát használják arra, hogy elhallgattassák kritikusaikat”. Ez a perverz szövetség megmutatkozik abban, hogy a baloldal a nyugati szabadság alapvető értékeit támadó iszlamizmust tolerálja, de az európai konzervativizmusban ellenfelet lát. Pedig a muzulmán kisebbség és a nyugati értékeket valló európai emberek közötti szakadék ordítva tátong – és betemethetetlen. Mi szabadon beszélünk és vállalkozunk, tartunk magántulajdont és választunk vallást, választunk párt és fejezzük ki akaratunkat szavazásokkal. Ők az Allahnak való behódolásban hisznek.

Állításainkat a számok is igazolják. Maa­jid Nawaz pakisztáni-brit szabadelvű muszlim újságíró a legkevésbé sem szélsőjobboldali The Dai­ly Beast hasábjain hivatkozásokkal ellátva sorolja az adatokat 2015-ös cikké­ben, melynek címe: A brit baloldal szemforgató módon öleli keblére az iszlamizmust. A brit muszlimok negyede szimpatizált a Charlie Hebdo szerkesztőségének legyilkolásával. Egy 2009-es felmérésben konkrétan egyetlen brit muzulmán sem mondta azt, hogy tolerálná a homoszexualitást. A brit muszlimok harmada vallotta, hogy a vallás nevében való gyilkolás igazolt lehet, míg 36 százalékuk vallotta, hogy a hitehagyókat meg kell ölni, 40 százalék bevezetné a saría törvénykezést Angliá­ban, míg 33 százalék szívesen látna egy „világméretű teokratikus kalifátust”. Ezek felett huny szemet ma a baloldal.

Hasonló torz átfedések a hazai baloldalon is vannak. A marxista őskövület Tamás Gáspár Miklós a minap Botka Lászlónak rontott, amiért az MSZP jelöltje racionalizálni merte álláspontját a bevándorlás ügyében. Igaz, TGM és az átlag muszlim között van érték- és érdekegyezés: mind a ketten utálják a klasszikus Nyugatot, a magántulajdont és Izraelt.

Ugyanígy vallott színt hazánk fő marxista feministája, a kövér demagógiát űző Papp Réka Kinga. A tavaly szeptemberi Lásd meg az embert! nevű kvótapárti tüntetésen drága­látos civiljeinknek egy zsidóellenes palesztin aktivistát, Bazil Hararát sikerült felrángatniuk a színpadra, aki mindjárt első felolvasott soraiban gyermekmészárlással vádolta Izrael államot. Ezt a modern vérvádat PRK közösségi médiaoldalán letagadta, majd megafonnal a kezében követelte, hogy szabad utat kapjanak az antiszemita és Nyugat-ellenes migránsok Ausztria fele.

Jó példa még a Kettős Mérce nevű ellenzéki blog, amely rendszeresen közöl nyíltan kommunista cikkeket a volt CEU-s óraadó Kapelner Zsolt tollából. Annak egyik szerkesztője, a szintúgy CEU-termék Papp Szilárd István a magyar oktatás szabadságáért az al-Dzsazíra nevű, Katarból pénzelt angol nyelvű hírportálon szokott aggódni. Arról az al-Dzsazíráról van szó, amelyet rendszeresen lehet terroristák mosdatásán kapni, s amelyet abból a Katarból fizetnek, melynek terrorizmustámogatása már Szaúd-Arábiának is elfogadhatatlanná vált. Persze ezzel Papp Szilárd István csak a nyugati példákat követi. Maajid Nawaz fent idézett cikkében felhívta rá a figyelmet, hogy a brit The Guardian egy időben a Hizb ut-Tahrir iszlamista szervezet egyik tagját alkalmazta újságíróként.

Az igazság ugyanis az, hogy az iszlám és a nyugati értékek nem férnek össze. Az erre való kísérletek gyakran maguk a muszlimok ellenállásán buknak el. Csodás példája volt ennek, amikor a minap a Kettős Mérce hozta a hírt: liberális mecset nyílt Németországban, ahol németül imádkoznak, a nők pedig fátyol nélkül vannak. Micsoda méltatandó liberalizmus! Csakhogy két magyar muzulmán rögtön hozzászólásokat is fűzött a hírhez: az ima németül érvénytelen, ahogy nőknek is kötelező a fátyol.

Utóbbi hozzászóló Kovács Miklós Ahmed magyar imám volt, aki tavaly nyáron így prédikált mecsetében: „A homoszexuálisok a legmocskosabbak Allah teremtményei közül.” Én akkor ezt az uszítást megpróbáltam jelenteni a Soros által pénzelt Háttér Társaság Jelentsd a homofóbiát! nevű oldalán, hátha valami hasznosra is képesek a balos mágnás által kitartott gittegyletek. Válaszukra azóta is várok. Ám ebben az iszlám szélsőség és a baloldal között született nyakatekert nászban a jobboldalnak is van lehetősége. Ahogyan Donald Trump és a holland Geert Wilders is meg tudott szólítani a baloldal által hagyományosan képviselt, ám mára a muszlimok kedvéért cserben hagyott társadalmi rétegeket, úgy a hazai jobboldal zászlajához is új körök csatlakozhatnak.

A női jogok biztosításának kérdése itt kiemelkedő fontosságú. Papolhatnak bármennyit a kormányt macsósággal, tesztoszteronszaggal vádoló feministák, amíg nem emelik fel szavukat a bevándorlás által hozott jelenségek – a nőcsonkítás, a becsületgyilkosságok, az erőszakolások és a gyermekházasságok – ellen, addig szavaik hiteltelenek és nevetségesek maradnak. Meghatározó élményem volt, mikor egy egyébként abszolút liberális holland feministával volt alkalmam beszélgetni, aki Afganisztánban és Jemenben – olyan helyeken, ahol valóban elnyomják a nőket – alapított önfejlesztő csoportokat nőknek. Megkérdeztem tőle, mennyiben férnek össze a női jogok az iszlámmal. A válasz tömör volt: „Semennyire”.

A következő pont a zsidóság biztonságának képviselése, amelynek terén a kormány európai mércével mérve is kiválóan teljesít. Miközben a Forward progresszív zsidó lapnak még idén tavasszal is volt képe „a magyarországi antiszemitizmusról” cikkezni, ma már bizton mondhatjuk, hogy az európai antiszemitizmus központja Nyugat-Európa lett. Párizsban idős zsidó nőket dobálnak ki az ablakon, Londonban Molotov-koktélokat dobnak kóser éttermekre, Dániában zsinagógákban lövöldöznek. A média hallgat. Eközben pedig Magyarországon a miniszterelnök maga hirdet zéró toleranciát a zsidóellenességgel szemben.

Szintúgy fontos jelenség, hogy mennyi homoszexuális támogatja Trumpot, a holland Wilderst, vagy a francia Marine Le Pent. Egy magyar publicista nemrég utána is járt annak a kérdésnek, hogy miért támogatja ennyi meleg az európai jobboldali pártokat. A válasz: a bevándorlás. Hollandiában meleg párokat vernek meg a muszlimok, Amerikában pedig éppen egy éve volt az orlandói melegklubban történt tömegmészárlás. A baloldali The Huffington Post úgy emlékezett meg a mészárlásról, hogy cikket közölt, amelyben a melegellenes iszlám merényletet a „fehér rasszizmusra”, a túl liberális amerikai fegyvertartásra és az „iszlamofóbiára” (!) kente. A nyugati progresszió zászlóshajója ennyit tudott mondani a homoszexuálisoknak a borzalmas támadás után egy évvel: csúnya fehérek, csúnya fegyverek, de az iszlámról egy szót se! Csoda, ha ezek után az európai jobboldalhoz fordulnak a muzulmán bevándorlók által támadott melegek?

Konklúzióink tömörek és egyszerűek. Az iszlám nem fér össze nyugati értékeinkkel. A baloldal képtelen megbirkózni ezzel a kihívással. Most pedig Magyarországnak mint erős és büszke európai országnak meg kell védenie a baloldal által magára hagyott társadalmi csoportokat.

A szerző történész

Magyar Idők

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑