Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2018. 10. 31.

Az izraeli erők szíriai tüntetőket tartóztattak le a megszállt Golán fennsíkon

2018. 10. 31.

Az izraeli megszálló csapatok több szíriai tüntetőt letartóztattak a megszállt Golán fennsíkon. A helyi lakosok az utóbbi napokban több tüntetést is tartottak a közelgő ,,izraeli,, helyhatósági választások ellen.

Az izraeli megszállás alatt élő szíriai polgárok ugyanis tiltakoznak az ellen, hogy a területükön a megszálló hatalom választásokat tart és így törvényes kereteket akar biztosítani a megszállásnak.

A letartóztatások akkor kezdődtek miután a Majdal Sham városában tüntető helyiekhez mások is csatlakoztak a közeli Baqaatha és Masdah településekről. A szíriai hatóságok jelentették, hogy a határ másik oldalán Majdal Sham irányából robbanást hallottak. A szíriai hadsereg szerint egy taposóakna robbant fel, melyet az izraeli hadsereg telepített a térségben.

Az izraeli megszálló erők azonban semmilyen nyilatkozatot nem tettek közzé a Golán fennsíkon zajló tüntetésekkel kapcsolatban.

A Golán fennsík 1967 júniusában, az ún. ,,hat napos háború,, során került izraeli megszállás alá. Habár az ENSZ azóta két határozatban (242, 497) is felszólította Izraelt, hogy vonuljon ki az általa illegálisan elfoglalt területről, azonban ők ennek azóta sem tettek eleget.

Az ENSZ határozatai azonban úgy tűnik nem mindenkire nézve kötelező érvényűek. Izrael már évtizedek óta figyelmen kívül hagyja azokat.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, Forrás: Al-Masdarnews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑