Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2016. 01. 23.

Az izraeli fegyveres erők agyonlőttek egy 13 éves palesztin kislányt

2016. 01. 23.

13 éves volt az a palesztin lány, akit az izraeli fegyveresek agyonlőttek Jeruzsálem északkeleti részén, Anátótban, szombaton. Az áldozat állítólag megpróbálta az egyik katonát késsel megsebesíteni – írja a PressTV.

Az incidens csak egyetlen epizódja annak a megszállt palesztin területeken kibontakozó feszültséghullámnak, mely egészen azóta tart, hogy Tel-Aviv még augusztusban korlátozta a palesztin hívek bejutását a Kelet-Jeruzsálemben található al-Aksza nagymecsetbe, amely a muszlim hívők számára a harmadik legszentebb hely a világon.

A feszültséget csak tovább növeli, hogy szélsőséges izraelita telepesek folyamatosan megszentségtelenítik a helyet, általában az izraeli katonai erők egyetértésével, sőt segítségével.

Október óta a palesztin áldozatok száma meghaladja a 160-at, köztük gyerekeket és asszonyokat is találhatunk szép számmal, legtöbbjükkel a különböző izraeli hatóságok végeztek, de voltak olyanok is, akiket a telepesek öltek meg.

Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala aggodalmát fejezte ki az izraeli hatóságok által alkalmazott túlzott erőszak, valamint a palesztinok bírósági ítélet nélküli sorozatos kivégzése miatt. A szervezet szerint az elmúlt időszakban nyilvánosságra került palesztin halálesetek enyhén szólva is vitatott körülmények között történtek.

A B’Tselem izraeli emberjogi szervezet szintén kritizálta az izraeli rezsimet mondván, túlzott módon és jogtalanul alkalmaznak erőszakot a palesztin tüntetőkkel szemben, valamint jogtalanul végzik ki őket mindenféle ítélet nélkül.

Orientalista.hu – Crusader

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑