Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2018. 09. 14.

Az izraeli hadsereg Khan Al-Ahmar palesztin falu lerombolására készülődik

2018. 09. 14.

A Palestinian Information Center hírei szerint az izraeli hadsereg erősítést küldött a Khan Al-Ahmar nevű palesztin településhez és a falu lerombolására készülnek. A falu a cionisták által megszállt Kelet-Jeruzsálem közelében található, melyet a megszálló csapatok már körülkerítettek és elkezdték a buldózerek helyszínre szállítását.

Az izraeli bíróság szeptember elején már elutasította a falu lerombolása ellen benyújtott tiltakozásokat így megkezdődhet a falu lerombolása. A cionista kormány szerint a falut illegálisan építették azonban ez a lépés is csupán a cionisták újabb lépése az etnikai tisztogatás útján, melyet már 70 éve gyakorolnak az illegálisan megszállt területeken.

A Palesztin Hatóság visszautasítja a cionista bíróság döntését, ugyanis szerintük Kelet-Jeruzsálem elszigetelését próbálják megvalósítani a város körül lévő palesztin települések lerombolásával. Ráadásul az utóbbi időben a cionisták felbátorodtak és egyre több települést kívánnak elpusztítani, főleg mióta a szintén általuk irányított amerikai kormány az ún. ,,Izrael,, állam fővárosaként ismerte el egész Jeruzsálemet.

Az ENSZ már tiltakozott az izraeli hatóságoknál a palesztin település lerombolása miatt, mely 180 ember otthona. Szeptember elején Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Nagy Britannia felszólította ,,Izraelt,, hogy a bíróság döntése ellenére ne rombolják le Khan Al-Ahmar falut. Az ENSZ és az EU államainak tiltakozása azonban semmit sem jelent a cionistáknak akik bármit megtehetnek, hiszen ők a nemzetközi jog és a nemzetközi törvények felett állnak.

Saeb Erekat, a Palesztin Felszabadítási Szervezet főtitkára szerint az izraeli megszállók Khan Al-Ahmar falu lerombolásával újabb háborús bűnöket valósítanak meg. Mégpedig az erőszakos kitelepítés, az etnikai tisztogatás és a civil tulajdon megrongálása bűncselekményeit. Azonban a háborús bűncselekmények nem mindenki számára tiltottak. John Bolton, az amerikai kormány nemzetbiztonsági tanácsadója ugyanis megfenyegette a hágai székhelyű Nemzetközi Büntető Bíróságot (ICC), hogy ne merjék háborús bűnökkel megvádolni az Egyesült Államokat és Izraelt. Ezzel tehát ki is bújtak a nemzetközi jog szabályai alól. A helyzet érdekessége azonban az, hogy 1946-ban Nürnbergben ugyanazok az emberek hoztak halálos ítéletet olyan személyek ellen akik jelenleg ugyanazokat a bűnöket követik el, mint akiket elítéltek.

Az ENSZ BT 2334-es döntése ugyanis kimondja, hogy Izrael nem szállhatja meg az 1967-ben létrejött határokon túli területeket, beleértve Kelet-Jeruzsálemet. Ráadásul mindkét fél számára előírja a két állam létrehozására irányuló törekvést. A cionistákat azonban nem nagyon érdekli semmilyen döntés vagy egyezmény, hiszen ők azt hangoztatják, hogy az istenük nekik adta Izrael földjét, ráadásul nem csupán Palesztinát, hanem a Nílus és az Eufrátesz közötti területeket. Az illegális telepek építése azóta is folyik és a 2018-as évre több telepes kolónia létrehozását tervezik mint a 2017-es évben.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, South Front

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑