Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2019. 09. 05.

Az izraeli katonák elmenekültek a Hezbollah által megtámadott bázisról

2019. 09. 05.

Az izraeli hadsereg kiürítette azt a laktanyát, melyet a libanoni Hezbollah libanoni szervezet eltalált egy válaszcsapás során.

Hétfőn az orosz RT csatorna arab nyelvű műsorának riportere ellátogatott az elhagyott Avivim bázisra, mely a libanoni határnál található. A látogatás kevesebb mint 24 órával a Hezbollah támadása után történt. A videót az RT Arabic tudósítója, Dalia Nammari készítette, aki kamerájával bement az elhagyott bázisra.

A bázisra belépve katonai járműveket látott, valamint ott voltak az izraeli katonák személyes tárgyai, melyből látható, hogy sietve hagyták ott a laktanyát.

,,Ezt a helyet elhagyták mivel közel van a libanoni határhoz. Ez azt jelenti, hogy Izrael veszélyesnek tartja és félnek egy esetleges hasonló támadástól a Hezbollah, vagy más libanoni csoport részéről.,,

,,Fegyvereket szintén hagytak itt, és lehet látni tárakat, valamint lőszert is a helyszínen.,,

Az izraeli hadsereg szerint a bázist még a Hezbollah támadása előtt kiürítették. A határnál lévő laktanyát már korábban veszélyesnek minősítették, éppen ezért a múlt hét folyamán kiürítették. Szerintük arról nem szivárogtak ki hírek, hogy a bázist kiürítették. A bázis felé tartó izraeli katonák pedig azért mentek oda, hogy új biztonsági értékelést készítsenek.

Vasárnap a Hezbollah harcosai két darab harckocsi elhárító rakétát lőttek ki egy mozgó izraeli katonai járműre az Avivim bázis mellett. A jármű utasai meghaltak vagy megsebesültek. A támadás válasz volt arra az izraeli légicsapásra, mely a libanoni ellenállás két tagját gyilkolta meg Szíriában, és később pedig izraeli drón támadás történt Bejrútban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑